Intrebarile esentiale in diagnosticul acneei

19/07/2013

Intrebarile esentiale in diagnosticul acneei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/intrebarile-esentiale-in-diagnosticul-acneei/

poza consult medicalPentru diagnosticarea corecta a acneei, medicul de familie trebuie sa aiba in vedere o serie de intrebari obligatorii care sa il ajute la identificarea simptomelor acneei. Aceste intrebari il pot ajuta si in cazul in care pacientul are simptome care nu se incadreaza in profilul pacientului acneic. In acest ultim caz, se impune un diagnostic diferential si indrumarea pacientului la un medic specialist.

Principalele intrebari in anamneza pacientului acneic

Cand anume au inceput manifestarile bolii este o prima intrebare in etapa initiala a diagnosticului, si anume anamneza pacientului acneic.

Unde apar leziunile acneei este o a doua intrebare in cazul anamnezeiLeziunile pot fi localizate pe fata, pe gat, pe trunchi, pe brate si fese.

In acelasi timp, medicul trebuie sa stie daca leziunile sunt simptomatice. Pentru tipul de leziuni, neinflamatorii si inflamatorii, consultati Lectia Acneea-manifestari clinice din cursul EMC online “Introducere in acnee”.

In privinta evolutieie acneei, intrebarea este daca evolueaza permanent si daca exista cazuri de ameliorari.

O alta intrebare esentiala din anamneza pacientului acneic este daca a existat un factor declansator sau care a agravat leziunile.

Existenta hirsutismului (pilozitate excesiva la femei in zone in care parul este minim sau absent) si a oligomenoree (tulburare de ritm menstrual) este de asemenea o intrebare din cadrul anamnezei.

Identificarea tipului de leziune dupa anamneza pacientului acneic

In urma anamnezei, medicul poate continua diagnosticarea prin analiza si identificarea tipurilor de leziuni pe care pacientul le prezinta.

Pentru indentificarea tipului de acnee, medicul trebuie sa aiba in vedere tipul si severitatea leziunilor, varsta pacientului si agentul etiologic.

Indrumarea pacientului spre un medic specialist poate ajuta pacientul sa evite aparitia unor cicatrice in urma acneei sau anumite stari psihologice cauzate de acnee, precum depresia sau lipsa increderii in sine.

Pentru mai multe informatii despre simptomele acneei, dar si despre formele si tratamentul acneei puteti accesa cursul EMC online “Acneea – diagnostic si tratament” postat pe platforma FormareMedicala.ro. Cursul este gratuit si creditat cu 8 EMC.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: