Stiri medicale

Incidenta cancerului gastric in Romania, in crestere

Data ultimei actualizari: 24/11/2014

cancer gastricIncidenta cancerului gastric in Romania este de 6-7 cazuri la suta de mii de locuitori, spun specialistii.
Prof. dr. in cadrul UMF  “Carol Davila”, Mircea Beuran a accentuat importanta screening-ului pentru depistarea cancerului gastric in stadiul intai.

“Costurile sunt mai mari in stadiile avansate. Screeningul ar trebui sa aiba in vedere recomandarea endoscopiei la primele semne de durere si de disconfort, greata, varsaturi”, a declarat Mircea Beuran, conform Agerpres.

Si specilistii de la nivel international aduc precizari cu privire la acest lucru.

“Pentru ca, in Japonia, am avut un numar mare de pacienti cu cancer gastric s-a pus accent pe educatia sociala. S-a accentuat pe realizarea screeningului. In prezent, in Japonia, persoanele care au peste 50 de ani primesc un card de sanatate pentru screening si investigatiile sunt suportate de stat”, a afirmat prof. dr.K. Maruyama din Japonia.

La sfarsitul saptamanii trecute, la UMF “Carol Davila”a avut loc  al cincilea workshop organizat de Departamentul de Chirurgie, Catedra de Anatomie a universitatii si Societatea Romana de Chirurgie, la care au participat  si specialisti in chirurgia gastric-oncologica din Japonia.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.