Acces cursuri

Stiri medicale

Importanta alimentatiei sanatoase, dezbatuta la a IV-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie 2014

Data ultimei actualizari: 15/10/2014

alimentatie-sanatoasaLa nivel mondial, consumul scazut de fructe si legume produce aproximativ 1,7 milioane de decese, arata statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Concret, consumul insuficient de fructe si legume reprezinta cauza a 14% din decesele prin cancer gastrointestinal, 11% din decesele survenite prin cardiopatie ischemica si 9% din cele produse prin infarct miocardic acut.

In acest context, specialistii in nutritie fac apel la intensificarea eforturilor necesare elaborarii si implementarii unui plan de masuri pentru reducerea incidentei crescute a bolilor cauzate de dezechilibrele alimentare.

Acesta este si scopul Conferintei „Sanatate prin Alimentatie”, ajunsa anul acesta la cea de-a patra editie.

Manifestarea stiintifica, organizata sub egida Academiei Romane va avea loc pe 25 octombrie 2014, la Hotelul Ramada Parc din Bucuresti si isi propune sa evidentieze rolul major pe care il joaca alimentatia sanatoasa in intretinerea sanatatii si prevenirea aparitiei a numeroase afectiuni.

Evenimentul este organizat stiintific de Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii, in parteneriat cu Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea de Nutritie din Romania si Fundatia Nationala Stiinta si Arta.

“Stim cu totii ca noi, romanii, avem printre cele mai stresante si agitate stiluri de viata. Tocmai de aceea, pentru a ne feri de numeroase boli cauzate de dezechilibrele alimentare, este necesar sa reinvatam sa mancam sanatos”, a declarat acad. Maya Simionescu, director al Institutului de Biologie si Patologie Celulara „Nicolae Simionescu” si copresedinte al conferintei.

La randul sau, prof. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane si copresedinte al Conferintei Sanatate prin Alimentatie sustine ca „introducerea fructelor si legumelor in dieta zilnica poate preveni majoritatea bolilor cronice netransmisibile, precum bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, cancerul si bolile pulmonare”.

„Exista dovezi potrivit carora alimentele cu o valoare energetica ridicata, bogate in grasimi si zaharuri, favorizeaza instalarea obezitatii, in timp ce consumul adecvat de fructe si legume previne obezitatea. Iata de ce este important sa promovam principiile unei alimentatii sanatoase si sa imbunatatim cultura nutritionala a populatiei printr-o educatie nutritionala continua”, a completat prof. dr. Nicolae Hancu.

Cea de-a IV-a editie a Conferintei Sanatate prin Alimentatie aduce la aceeasi masa de discutii reputati medici si specialisti din Romania.

Programul manifestarii este unul complex, format din patru sesiuni stiintifice, in care participantii si profesionistii in nutritie vor dezbate impreuna subiecte legate de cultura nutritionala populationala, siguranta alimentara si rolul profilactic al alimentatiei sanatoase in diferite afectiuni ca diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, afectiunile renale sau obezitatea.

De asemenea, vor fi prezentate si cele mai noi informatii din domeniile diabetului zaharat, nutritiei si bolilor metabolice, cardiologiei, medicinei de familie etc.

Demarata in anul 2011, Conferinta „Sanatate prin Alimentatie” se desfasoara sub egida Academiei Romane si este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate alimentatiei sanatoase din Romania.

Manifestarea se adreseaza profesionistilor din domeniul medical, urmarind cresterea nivelului educatiei medicale continue, cu privire la rolul major pe care alimentatia sanatoasa il joaca in intretinerea sanatatii si prevenirea aparitiei diferitelor afectiuni.

Conferinta Sanatate prin Alimentatie 2014 este creditata cu puncte EMC. Inregistrarea pentru participarea la eveniment se face online, completand formularul publicat pe site-ul www.sanatateprinalimentatie.ro.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.