Cursuri

Hiperplazia Benigna de Prostata – Partea I – 8 puncte EMC

Data ultimei actualizari: 09/01/2012

Hiperplazia Benigna de Prostata (HBP) este o patologie ce afecteaza aparatul urinar inferior, asociata cu marirea volumului prostatei, cu o prevalenta de cca 30% in randul barbatilor de peste 50 de ani si de 90% in randul celor de peste 80 de ani.

 Obiectivele cursului – Cursul “HBP – partea 1” pune la dispozitia medicilor de familie, informatii referitoare la anatomia si fiziologia aparatului urinar inferior, ajutandu-i sa inteleaga modul in care este definita la momentul actual aceasta afectiune, care este istoria naturala a bolii dar si importanta factorilor de risc in declansarea si intretinerea acestei patologii. HBP poate avea un impact major asupra starii de sanatate a pacientilor indiferent de stadiul bolii.

[slideshow post_id=2270 exclude="6,7"]

Audienta – “Hiperplazia Benigna de Prostata – Partea I” se adreseaza Medicilor de Familie.

Durata estimata a cursului – “Hiperplazia Benigna de Prostata – partea 1” este format din 4 lectii. Recomandam ca fiecare din aceste lectii sa fie parcursa intr-o sedinta de studiu pe care o estimam la cca 2-3 ore.

Modalitate de studiu curs – Pentru studiu, va recomandam sa parcurgeti lectiile pe care le aveti la dispozitie in pagina din stanga cu numele “Lectii si teste”. Lectiile cuprind diverse activitati menite sa va ajute sa retineti mai bine informatiile respective. Cursul se incheie cu examenul final.

Creditele EMC: Absolvind acest curs cu un scor corespunzator (80% din raspunsuri corecte) veti obtine 8 puncte recunoscute in programul EMC.

Autorii cursului

Comisia de autori cuprinde:

  • Dr. Sinescu Ioanel – Presedintele Asociatiei Romane de Urologie, Medic primar urolog, Prof.dr. si prorector UMF “Carol Davila”, Bucuresti, Membru Corespondent al Academiei Romane
  • Dr. Ambert Valentin – Medic primar urolog, Conferentiar doctor UMF “Carol Davila”, Bucuresti
  • Dr. Surcel Cristian Iulius – Medic primar urolog, Asistent universitar UMF “Carol Davila”, Bucuresti
  • Dr. Radu Marius Tudor – Medic primar urolog, Asistent universitar UMF “Carol Davila”, Bucuresti
  • Dr. Toma Daciana – Medic Primar – Medicina de Familie, Instructor formator
  • Dr. Oana Cristian – Medic Primar – Medicina de Familie; Instructor formator
  • Dr. Sandulescu Cristian – Medic Primar – Medicina de FamilieInapoi la cursuri