Stiri medicale

Hamburger din celule stem la 250.000 de euro

Data ultimei actualizari: 05/08/2013

Hamburger din celule stem la 250.000 de euroUn hamburger facut din carne realizata pe baza de celule stem este una dintre cele mai noi realizari stiintifice care va fi prezentata  luni la Londra. Omul de stiinta olandez, Mark Post, cel care a produs hamburgerul din celelule stem, motiveaza ca tipul de carne pe baza de celule stem poate deveni o alternativa la carnea animalelor vii.

In ce consta hamburgeul din celule stem

Bucata de carne realizata pe baza de celule stem contine 20.000 de bucati minuscule de tesut pe care cercetatorul Mark Post le-a realizat in laborator.

Carnea a fost produsa pornind de la celulele stem ale unei vaci.

Omul de stiinta Mark Post precizeaza ca hamburgerul sau, dupa cum l-a numit, “labburgerul” este comestibil si va putea fi degustat de 2 voluntari in momentul lansarii.

Care sunt beneficiile hamburgerului din celule stem

Principalul scop al unui astfel de hamburger din celule stem este de a fi o alternativa la animalele vii.

Acest fapt ar putea aduce beneficii directe mediului inconjurator, de vreme ce cresterea animalelor este responsabila pentru emisiile de metan. Acest gaz cu efect de sera este responsabil de 18% din totalul gazelor de sera.

Hamburgerul cu carne realizata pe baza de celule stem nu este deloc accesibil, avand in vedere ca Mark Post a specificat costurile de productie prin suma de 250.000 de euro.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.