Guvernul Ciolos: O noua lege a sanatatii si asigurari private

16/11/2015
Guvernul Ciolos: O noua lege a sanatatii si asigurari private

Guvernul Ciolos: O noua lege a sanatatii si asigurari private

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-ciolos-o-noua-lege-a-sanatatii-si-asigurari-private/

politici de sanatateOameni noi, reguli noi. Printre prioritatile Cabinetului Ciolos, se numara elaborarea unei noi legi a sanatatii.

Conform programului de guvernare transmis Parlamentului luni, 16 noiembrie, guvernul condus de Dacian Ciolos isi propune, printre altele, elaborarea, dezbaterea publica si adoptarea unei noi legi a sanatatii care sa vizeze redefinirea statutului personalului medical in societate prin salarizare, traseu de cariera, criterii de evaluare a performantei si integritate, avand ca finalitate cresterea calitatii actului medical, dar si reducerea migratiei in strainatate si acoperirea deficitului de personal din unitatile sanitare, in special din mediul rural prin acordarea de stimulente.

Este unul din punctele programului de guvernare Ciolos transmis Parlamentului luni, 16 noiembrie.

De asemenea, in ceea ce priveste sanatatea, viitorul guvern are in vedere programe nationale de preventie si educatie pentru sanatate, dar si elaborarea unui program multianual de investitii in domeniu, in vederea asigurarii actului medical la standarde comparabile cu cele din statele UE.

Un alt obiectiv al executivului condus de Dacian Ciolos ar fi evaluarea sistemului de urgenta la nivel national si realizarea unui necesar de investitii in vederea asigurarii operativitatii echipajelor de interventie in special in mediul rural si in situatii critice sau dezastre.

Tot conform programului facut public astazi, noul guvern isi mai propune incurajarea dezvoltarii asigurarilor private de sanatate, cu posibilitatea optiunii asiguratului pentru redistribuirea unei parti din contributiile de sanatate pentru asigurarile private.

 

Autor: FormareMedicala.ro

20 Comentarii

  1. CIPLEA says:

    O noua lege a sanatatii? Mai bine ar imbunatati actuala si ar face o lege a Contractului cadru pentru ca MF sa stie ce are de facut pe perioada mai mare de timp, nu sa fie nevoit in fiecare an sa negocieze tot felul de idei aberante ale conducerilor ministerului si CNASS. Asigurari private, DA atit timp cat nu se amesteca fondurile private cu cele sociale de stat si firmele private prestatoare de servicii medicale nu baga mina in fondul public FNUASS, ASTA AR INSEMNA SEPARAREA CLARA INTRE PACHETELE DE SERVICII MEDICALE DE STAT SI SERVICIILE PRIVATE, pacientul sa stie clar ce este gratuit si ce este cu bani

  2. Laura Danciu says:

    Eu simt ca am nevoie de o lege a Contractului Cadru stabila,care sa nu se mai schimbe de la an la an ,pentru ca sa-mi pot face planuri de viitor privind cabinetul,nu sa ma intreb “oare ce se mai schimba?”.Fiecare nou ministru simte ca are datoria sa schimbe,sa demonstreze ca e mai bun ca predecesorul.,ceva de genul “schimbare de dragul schimbarii”.Pastrati ce e bun,dati-ne stabilitate,siguranta,sa ne putem face si noi linistiti meseria de medici!

  3. felicia says:

    Nu ma intereseaza asigurarile private de sanatate.Sar putea sa fie bune.Ar fi bine daca s-ar propune si realiza marirea pensiilor medicilor care sunt sub orice critica avand in vedere ca salariile medicilor au fost si ele sub orice critica.

    • Ludwig says:

      cum sa nu te intereseze asigurarile private de sanatate ?…pensiile da sunt foarte mici…marirea lor este o treaba foarte complexa pe care guv. nu o poate realiza prea curand… cum adica salariile medicilor au fost sub orice critica ? ele SUNT foarte mici in comparatie cu alte categorii sociale privilegiate.

      • Cristian Alexandrescu says:

        De acord: asigurarile private sa fie private,dar nu deturnind banii publici. Sa platesca in plus cei care doresc conditii hoteliere mai bune, nu din banii pentru retete compensate pt pensionari,etc

      • Ludwig says:

        …cu ale altor categorii salariale privilegiate …pt. pretentiosi.

  4. Ludwig says:

    Ministerul Sanatatii sa faca bine sa consulte medicii si pacientii inainte de a modifica legile din sanatate.Am constatat ca mai toti ministrii si directorii din directii care iau decizii vitale pentru buna organizare a sistemului sanitar habar nu au sau si mai grav se fac ca habar nu au de ce se intampla si de problemele multiple din sistem.

  5. rezident says:

    Vrem STRUCTURA CLARA a sistemului, fara privati necontrolati care fac orice acolo, vrem CONCURSURI CLARE! STRUCTURA CLARA pe internet a SISTEMULUI la STAT si Conditii pentru cei care se privatizeaza.

  6. ENACHE VETURIA says:

    este bine pentru pacienti , dar cu medicii de familie ce se va intimpla;oare cei care nu functioneaza in clinici private ,cum vor face contract de prestari servicii? sau se va face contracost totul si decont la case de asigurari sau asigurari private? sincer nu as vrea sa facem raportari in 20 locuri.

    • Cristian Alexandrescu says:

      Nu va faceti griji. Veti raporta doar la CNAS ce va mai ramane din ce vor lua societatile comerciale medicale asociate firmelor de asigurari private. Incet vom da faliment toti si ne vom angaja sclavi la cei mentionati

  7. olivia popa says:

    Sunt de accord cu propunerea Guvernului Ciolos cu conditia ca prioritar sa fie colectarea banilor de la toti contribuabilii,catre FNUASS

  8. LIANA SURETI CUCUIET says:

    SPER CA NOUL GUVERN VA ACORDA ATENTIA CUVENITA SI RESPECTUL CUVENIT PERSONALULUI MEDICAL SI VA PUNE SANATATEA PE PRIMUL LOC

  9. Ahriman says:

    Eu as vrea sa am optiunea de a plati o suma minima catre stat care sa acopere un eventual serviciu de urgenta, orice altceva sa pot sa directionez catre o clinica/spital/serviciu medical privat. La cum merge sistemul acum, eu as vrea sa pot opta pentru a nu mi se mai retine atatia bani in mod obligatoriu pentru sanatate si sa platesc in schimb suma asta de bani unui serviciu medical privat, per serviciu efectuat!

    • Cristian Alexandrescu says:

      Plata unei sume minime,doar pt urgente, ar incalca dreptul asiguratilor la ingrijiri medicale complete pana la vindecare. Asigurarile private ar trebui sa aduca fonduri,nu sa ia din banii asiguratilor !

  10. Mihaela Pop says:

    “… realizarea unui necesar de investitii in vederea asigurarii operativitatii echipajelor de interventie in special in mediul rural si in situatii critice sau dezastre.”
    Poate se gandeste noul guvern si reuseste sa puna si in practica,(pentru ca si celelalte,cica,s-ar fi gandit…),sa stabileasca foarte clar obligatiile mf in situatii de urgenta si,mai ales,poate reuseste sa statueze rolul si obligatiile CP in situatii de urgenta.Si tot ce decurge de aici:dotare,finantare,incadrare cu personal,administrarea locatiei.Si,poate reuseste sa faca si Contractul de asigurat,mai ales in perspectiva introducerii asigurarilor private.

    • Cristian Alexandrescu says:

      Finantarea mf ar scadea datorita deturnarii de bani din FNUASS pentru dividentele actionarilor firmelor private de asigurari; avem exemplul asigurarilor pentru autoturisme,etc: cat ii ajuta pe asigurati ?

  11. Cristian Alexandrescu says:

    Pericol: desi finantarea medicinii e deficitara,noul guvewrn doreste deturnarea unei parti din FNUASS pentru dividentele actionarilor firmelor private de asigurari; deturnarea unei parti din banul public = FNUASS pentru dividente actionari asigurari private

  12. stefan constantina says:

    Avem din nou sperante dar si indoieli;prea putin timp sa se faca ceva in anul care vine ,an electoral,Doamne ajuta!Pentru mine personal totul va veni prea tarziu , dar ma bucur pentru colegii mai tineri…..

  13. dr pop simina says:

    sunt interesata de modificari sunt de acord cu intentiile noului guvrn

    • Cristian Alexandrescu says:

      In afara de intentia de a asigura asistenta medicala si in mediul rural, programul e un dezastru: va scadea finantarea pentru sanatatea publica rpin deturnarea de bani catre firme particulare de asigurari

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: