Stiri medicale

Frecventa rinitelor alergice este in crestere chiar si la varste mici

Data ultimei actualizari: 29/05/2014

anxietate-la-copiiRinita alergica afecteaza intr-un procent tot mai ridicat nu doar adultii, ci si copiii. Nou-nascutul si sugarul pot sa aiba ca manifestare alergica dermatita atopica, dupa care pot sa prezinte manifestari de rinita alergica chiar din primul an de viata. Afectarea mucoasei rino-faringiene este foarte frecventa si se manifesta in rinitele cu etiologie virala sau in cele cu etiologie bacteriana.

Se inregistreaza tot mai multe cazuri de rinita alergica la copii

Frecventa astmului si a rinitelor alergice este in crestere, inclusiv la nivelul varstei mici. In cazul adultilor, se inregistreaza de asemenea un numar tot mai mare de rinite alergice si rino-sinuzite.

Rinita alergica se manifesta prin lacrimare, roseata ochilor sau prurit ocular.

Rinita alergica este cauzata de o serie de alergeni, polenul, praful de casa sau mucegaiurile.

Otita – o complicatie frecventa la copii

In cazul afectarii rino-sinuzala, pot aparea la copii o serie de complicatii, cea mai frecventa fiind otita.

In acelasi timp, sinuzita este o afectiune care poate aparea de la varste mici, desi unii specialisti considera ca sinuzita apare la copiii de peste sapte ani.

Frecventa mare a bronsiolitelor la sugar si copilul mic

Parintii ajung la medicul de familie din cauza obstructiei nazale si a imposibilitatii copilului de a respira corespunzator. Un alt risc este ca un copil cu o obstructie nazala pronuntata sa refuze alimentatia.

Rolul medicului de familie este sa ofere un tratament si o conduita terapeutica pentru a ameliora functionalitatea la nivelul nasului si pentru a asigura astfel o respiratie nazala si nu una bucala.

Autor: Dr. Dorel Filip

dorelfilip

Dr. Dorel Filip a absolvit UMF Cluj Napoca, Facultatea de Medicina Generala si are un Master in Farmacologie Clinica la aceeasi universitate. Este membru al Colegiului Medicilor din Bucuresti. A urmat numeroase cursuri internationale de comunicare, vanzari, coaching, lobbying and influencing si este specialist Pharmaceutical Market Access. Colaboreaza ca expert cu www.formaremedicala.ro in domeniul on-line al educatiei medicale continue a medicilor de familie. De asemenea, este consultant pentru Societatea Nationala a Medicilor de Familie din Romania.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.