Acces cursuri

Stiri medicale

Femeile care consuma mult peste prezinta risc scazut de boli cardiovasculare

Data ultimei actualizari: 16/04/2013

Riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare scade simtitor in cazul femeilor care consuma cu regularitate peste bogat in acizi grasi omega 3, se arata intr-un nou studiu citat de Agerpres.

Cercetarea a fost efectuata pe un esantion de 49.000 de femei cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani, pe parcursul a opt ani.

“Femeile care timp de opt ani au consumat peste rareori sau deloc au un risc crescut cu 50% de a dezvolta probleme cardiovasculare fata de cele care au avut acest aliment la masa in mod regulat”, subliniaza cercetatorii.

Printre speciile de peste pe care cele mai multe dintre femeile care au luat parte la acest studiu au afirmat ca le consuma frecvent se numara: codul, somonul, macroul sau heringul, toate acestea fiind bogate in omega3.

“Pentru a ne bucura de binefacerile consumului de peste sau de ulei de peste, trebuie sa urmam recomandarile dietetice prin care suntem sfatuiti sa mancam peste la mesele principale de cel putin doua ori pe saptamana”, a spus Marin Strom, unul dintre autorii studiului.

 

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.