Stiri medicale

Examen de primariat pentru medici si farmacisti– 12 iunie 2014

Data ultimei actualizari: 10/06/2014

controale-in-spitaleMinisterul Sanatatii organizeaza pe 12 iunie 2014 examenul pentru obtinerea gradului de primar pentru medici, medici dentisti si farmacisti cu o vechime de minim cinci ani ca specialisti in specialitatea pentru care doresc sa obtina gradul profesional. Dosarele de inscriere au fost depuse la directiile de sanatate publica din centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Craiova, Constanta, Oradea, Targu Mures, Galati, Brasov si Arad.

Modalitate de organizare pentru examenul de obtinere a gradului de primar

Conform metodologiei publicate pe site-ul ministerului Sanatatii, examenul de primariat consta in una/doua/trei probe clinice si proba practica in conformitate cu tematicile specialitatii respective.

Fiecare proba de examen este eliminatorie daca nu se obtine minim nota 8,00.

Media minima de promovare si confirmare in gradul profesional de medic, medic dentist sau farmacist primar este de 8,00.
Vor fi declarati nepromovati candidatii care nu reusesc sa obtina la final acest scor.

Tematicile de examen sunt publicate pe site-ul ministerului Sanatatii

Tematicile examenului de primariat sunt publicate pe site-ul ministerului si pot fi consultate aici.

Tabelul cu arondarea pe centre si specialitati a candidatilor inscrisi la examenul de medic, medic dentist si farmacist primar, sesiunea 12 iunie 2014, poate fi consultat aici.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.