Stiri medicale

Evaluari privind dispozitivele medicale

Data ultimei actualizari: 13/09/2012

Conform unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii, au fost inventariate si evaluate, din punct de vedere tehnic si al modului de pastrare, dispozitivele medicale aflate in cele 67 unitati sanitare care, incepand de anul trecut, nu mai sunt in contract cu casele de asigurari de sanatate.

 „Avem in jur de 400 aparate medicale, ca de exemplu aparate de radiologie, ATI, ecografe, aparatura pentru salile de operatie, pentru laborator si fizioterapie. O parte au fost transferate la spitalele judetene de la aceste unitati”, a declarat ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.

Ministrul Sanatatii a mai precizat ca, procesul de transfer al dipozitivelor medicale va continua in urmatoarea perioada, dar numai in functie de finalizarea si solutionarea analizelor pe care echipele Ministerului Sanatatii le realizeaza in aceasta perioada  la unitatile sanitare pentru care autoritatile publice locale au solicitat reaorganizarea in centre multifunctionale de sanatate sau in unitati sanitare.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.