Stiri medicale

Dr. Raed Arafat: o noua lege a malpraxisului, cu despagubirea victimei

Data ultimei actualizari: 08/04/2013

poza decizie medicalaSecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat a declarant sambata, 6 aprilie a.c., cu ocazia conferintei internationale “Medicul si societatea”, desfasurata la Oradea, ca legea malpraxisului este in lucru, urmand ca in aproximativ doua sau trei saptamani o forma a acesteia sa fie propusa spre dezbatere publica.
“Este o comisie numita de ministru pe care o coordonez personal si care include mai multi oameni din mai multe domenii, inclusiv din Colegiul medicilor: avem medici, avocati, un colectiv care acum este deja spre forma finala a legii”, a afirmat dr. Raed Arafat. Acesta a mai afirmat ca se poarta discutii si cu comisia de supraveghere a asigurarilor, precum si cu reprezentantii acestora, deoarece noua lege a malpraxisului va trebui sa asigure neaparat despagubirea victimelor.

“In momentul in care se intampla un malpraxis procesul trebuie sa mearga mai departe, ca si victima sa primeasca despagubire. Daca se rezolva acest lucru si punem, sa zicem, solutionarea sa fie direct cu cei de la asigurari, s-ar putea sa rezolvam foarte multe din nemultumirile populatiei in aceste situatii”, a declarat dr. Arafat.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat, a primit sambata, la Oradea, Premiul “Dr. Marta Buteanu” din partea Fundatiei pentru Sanatate.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.