Stiri medicale

Din 2015, transplant de pancreas si la Bucuresti

Data ultimei actualizari: 08/12/2014

sala-de-operatiiSperanta pentru bolnavi! La sfarsitul saptamanii trecute, Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca incepand din 2015 vor fi efectuate la Spitalul “Sfanta Maria” din Capitala primele operatii de transplant de pancreas.

“Am o veste foarte buna pentru pacienti. Transplant de pancreas se va face nu numai la Cluj, dar si la Bucuresti. Incepand din 2015 vor fi efectuate la ‘Sfanta Maria’ primele operatii de transplant de pancreas”, a declarat Nicolae Banicioiu, citat de Agerpres.

Romania s-a clasat pe locul doi in Europa la proceduri de transplant si numar de donatori, in anul 2013.

Spitalul Clinic “Sf. Maria” Bucuresti a lansat in cursul saptamanii trecute un proiect de maxima importanta pentru sistemul sanitar romanesc privind depistarea precoce a cancerului la san.

Interventiile chirurgicale care se fac aici, sunt la nivelul celor marile spitale europene.

Centrul de senologie, in care se fac operatii de cancer mamar de cativa ani, va fi transformat intr-un centru national important pentru orice etapa, care tine de aceasta maladie, de la controlul de rutina si pana la reconstructia sanului.

Important de precizat este ca aici se ofera servicii complete pentru orice persoana care are o suspiciune de cancer la san.

Un comentariu

  • nicoleta spune:

    buna ziua vreau sa va felicit pentu vestea buna pe care ati dato
    si ati reusit sa ne aduceti o speranta in plus noua si celor dragi care
    de exemplu si mama mea isi doreste foatre mult ca si noi enorm de mult un transplant de pancreas avand o tumoare pe cap de pancreas de 4,6 cm. eu va rog din suflet spunetimi ce trebuie sa facem si unde sa mergem cu cine trbuie sa luam legatura pentru a obtine un raspuns sigur si sincer
    multumesc

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.