Stiri medicale

Dieta pentru preventia infectiei cu rotavirus la copii

Data ultimei actualizari: 23/10/2013

drinking waterInfectia cu rotavirus se numara printre cauzele principale in diaree si gastroenterita cu rotavirus. Cea din urma afectiune poate cauza un nivel ridicat de deshidratare la copii prin diaree. Rotavirusul determina aproximativ 3 milioane de cazuri de diaree in randul copiilor din SUA si circa 55.000 de cazuri anuale de spitalizare din cauza diareei si a deshidratarii, conform kidshealth.org.

Dieta pentru preventia deshidratarii la copii

Din cauza infectiei cu rotavirus, copiii pot suferi de un grad ridicat de deshidratare. In acest caz, medicii trebuie sa recomande parintilor masuri suplimentare de precautie in cazul dietei.

In cazul copiilor cu diaree, se recomanda cresterea nivelului de lichide consumate. In cazurile mai grave de diaree, care dureaza mai mult de 2-3 zile, se recomanda consultarea medicului pentru stabilirea celei mai bune forme de evitare a deshidratarii. In acelasi timp, prin consultul medicului, se va stabili daca diareea este cauzata de rotavirus sau de infectarea cu bacterii.

Semne ale deshidratarii care necesita vizita la medic

  • Lipsa dorintei de a se juca
  • O stare continua de oboseala si somn
  • Senzatia de gura uscata
  • Accelerarea ritmului respirator.

Alimente pentru a combate lipsa apetitului

In cazul in care copilul se confrunta cu simptome ale infectiei cu rotavirus, precum diaree, varsaturi, dureri de cap, este foarte posibil sa-si piarda apetitul.

Specialistii recomanda in acest caz alimente precum banane, orez, sos de mere, paine prajita.

O igiena corecta in consumul alimentelor

Pentru preventia imbolnavirii de gastroenterita, specialistii recomanda o igiena atenta si corecta inainte de consumul alimentelor. Principalele masuri pe care medicii trebuie sa le recomande parintilor sunt:

  • Spalarea foarte bine a mainilor cu apa si sapun
  • Igiena obiectelor cu care copilul intra in contact: ustensile de bucatarie, tacamuri
  • Evitarea depozitarii impreuna a alimentelor crude si a celor gatite
  • Asigurarea ca mancarea este depozitata la temperaturi potrivite
  • Mancarea trebuie sa fie gatita corect
  • O atentie deosebita trebuie acordata datei expirarii produsului
Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.