Dieta cu brocoli ar putea reduce riscul cancerului

03/09/2013

Dieta cu brocoli ar putea reduce riscul cancerului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dieta-cu-brocoli-ar-putea-reduce-riscul-cancerului/

dieta brocoliDieta cu brocoli ar putea scadea riscul cancerului datorita nivelului de glicosinolate pe care o contine. Reglarea procesului celular pentru a preveni disfunctiile care apar odata cu varsta poate fi influentat de nivelul de glicosinolate din dieta cu brocoli.

Cum influenteaza dieta cu brocoli metabolismul

Ultimele studii realizate de Institute of Food Research, citate de American Society for Nutrition, au adus rezultate conform carora consumul de brocoli sau a altor alimente bogate in glucosinolate poate influenta regenerarea metabolismului.

Studiul a fost realizat pe un grup de 48 de persoane impartit in 3 grupe. Timp de 12 saptamani, un grup a consumat brocoli bogat in glucorafanin, al doilea grup a consumat brocoli standard, iar al treilea grup nu a consumat brocoli deloc.

Cercetatorii au observant ca persoanele care au consumat brocoli bogat in glucorafanin si-au imbunatatit metabolismul.

In cazul majoritatii persoanelor acestui grup s-a remarcat o reducere a nivelului de acizi grasi din sange si a altor lipide corelate cu anumite afectiuni.

Ce afectiuni pot fi prevenite de dieta cu brocoli

Afectarea metabolismului odata cu varsta precum si disfunctiile mitocondriale pot creste riscul obezitatii si al bolilor cronice, diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare si anumite tipuri de cancer.

Un exces de zahar si grasimi cauzeaza disfunctii mitocondriale. O dieta bogata in brocoli bogat in glucosinolate poate preveni aceste disfunctii.

Actiunea glucosinolatelor din legumele crucifere (varza, conopida, brocoli) poate reduce riscul de cancer si a altor boli cronice cauzate de inaintarea in varsta.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: