Stiri medicale

Diabetul poate fi prevenit prin consumul acestor alimente

Data ultimei actualizari: 20/01/2014

preventie-diabetDiabetul ar putea fi prevenit prin anumiti compusi pe care ii contin ciocolata si vinul rosu. Conform specialistilor, antioxidantii din aceste produse pot sa controleze nivelul de glucoza din sange. Flavonoidele care se regasesc in ciocolata, vin rosu si in anumite fructe de padure au un efect benefic asupra organismului, putand reduce si riscul obezitatii.

Ciocolata si vinul ca preventie in diabet

Prof. Aedin Cassidy de la UEA’Norwich Medical School, care a condus cercetarea, a specificat ca au avut in vedere efectul benefic al flavonoidelor descoperite in anumite plante si legume, precum patrunjelul, cimbrul si a antocianinelor, la fel antioxidanti, din struguri rosii, fructe de padure, vin si din alte fructe rosii.

Conform cercetatorului citat de dailymail.co.uk, fructele si legumele mentionate pot avea un rol de control al nivelului de glucoza din sange.

Studiul realizat a implicat 2000 de femei sanatoase si a analizat cantitatea de flavonoide din dieta. Au fost analizate probe de sange pentru stabilirea nivelului de glucoza din sange si rezistenta la insulina, marca a diabetului, conform dailymail.co.uk.

Rezultatele studiului au aratat ca persoanele care au consumat alimente bogate in flavonoide au avut un risc mai mic de a dezvolta diabet.

In acelasi timp, cercetatorii au ajuns la concluzia ca o dieta bogata in antocianine poate preveni inflamatiile cronice.

Bolile de inima si hipertensiunea pot fi prevenite prin aceste fructe si legume

Flavonoidele din ciocolata, vin rosu, fructe de padure, din anumite plante au un efect benefic nu doar in preventia diabetului prin controlul nivelului de glucoza din sange, ci si pentru preventia unor boli precum bolile de inima, hipertensiune, dementa si chiar anumite tipuri de cancer.

Rezultatele studiului au aratat ca este nevoie de cercetarea amanuntita a componentelor alimentelor, chiar daca ele initial pot fi considerate nesanataose.

Asa cum s-a vazut in acest studiu, ciocolata si vinul pot avea compusi cu rol de preventie in afectiuni importante, precum diabetul sau bolile de inima.

Cu toate acestea, cercetatorii avertizeaza ca nivelul de alcool din vin si caloriile din ciocolata reprezinta un risc crescut in aceste afectiuni, depasind astfel beneficiul compusilor cu rol de preventie.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.