Curs Mielomul Multiplu

Data ultimei actualizari: 16/02/2016

Un curs oferit de Societatea Nationala de Medicina Familiei

in parteneriat cu UMF Carol Davila Bucuresti

realizat cu sprijinul:

jansen

 

 

 

Mielomul Multiplu

Data creditarii: 01.10.2015 – 01.10.2016

Obiectivele cursului: Cursul “Mielomul Multiplu” este un program disponibil on-line, care are ca obiectiv sa puna la dispozitia medicilor de familie cele mai recente informatii despre mielomul multiplu: epidemiologie, patogenie, tablou clinic, clasificare, criterii de diagnostic, stadializare, diagnosticul diferential, gamapatia monoclonal de etiologie neprecizata, mielomul multiplu asimptomatic, plasmocitomul solitar, boala Waldenstrom, amiloidoza primara sau amiloidoza tip lant usor, terapie si tratament, complicatii, recomandarile NCCN, autotransplantul medular in mielom multiplu precum si prezentari de caz. Aceste aspecte vor ajuta medicul de familie in depistarea afectiunii intr-un stadiu precoce, permitand o diagnosticare corecta si un tratament de succes, avand un impact major asupra starii de sanatate a pacientului.

AudientaCursul “Mielomul Multiplu” se adreseaza Medicilor de Familie.

Durata estimata a cursului Cursul “Mielomul Multiplu” este format din 1 lectie. Recomandam ca aceasta lectie sa fie parcursa intr-o sedinta de studiu pe care o estimam la cca 6 ore.

Modalitate de studiu curs : Pentru studiu, va recomandam sa parcurgeti lectia pe care o aveti la dispozitie in pagina din stanga cu numele “Lectii”. Lectiile cuprind diverse activitati menite sa va ajute sa retineti mai bine informatiile respective. Cursul se incheie cu examenul final.

Puncte EMC – Absolvind cursul “Mielomul Multiplu” cu un scor corespunzator (80% din raspunsuri corecte) veti obtine 6 puncte recunoscute in programul EMC.

Autorii cursului

Prof. Dr. Gabriela Radulian

Medic primar hematologie, doctor in stiinte medicale,
Director Centrul de Hematologie si Transplant Medular, Institutul Clinic Fundeni,
Sef Sectie Hematologie I Sef Catedra Hematologie Fundeni, Facultatea de Medicina, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti,
Vicepresedinte al Societatii Romane de Hematologie

Mai multe despre Profesor dr. Daniel Coriu.

 

emiliarusu

Medic primar medicina de familie, instructor formator.
Consilier de nutritie in metoda Metabolic Balance

Dr. Marina Pircalabu a format o echipa de lucru eficienta, pluridisciplinara, pentru a realiza un material stiintific riguros, intr-un format educational foarte atractiv.

Mai multe despre Dr. Marina Pircalabu.

Medic primar medicina de familie in cadrul CMI este Instructor formator in domeniul metode de cercetare in medicina de familie, studiind in principal: Analiza literaturii medicale, tipurile de studii epidemiologice etiologice, de diagnostic, terapeutice si de prognostic; metode de predare.

Mai multe despre Dr. Ioana Daciana Toma.

 

Alte cursuri EMC gratuite, dedicate medicilor de familie din Romania

  • Introducere in acnee – Cursul “Introducere in Acnee” ofera notiuni de anatomie si fiziologie a pielii si a anexelor sale, elemente introductive referitoare la studiul acestei boli de piele, principalii factori care duc la aparitia leziunilor de acnee si exemplifica principalele semne si simptome ale acneei.
  • Planul National de vaccinare in abordarea Medicilor de Familie – Cursul EMC “Planul National de Vaccinare – in abordarea Medicului de Familie” este un program disponibil online, ce urmareste sa puna la dispozitia medicilor de familie informatiile necesare pentru a putea intelege mai bine importanta si specificul Programelor Nationale de Imunizare.
  • Abordarea pacientului hipertensiv si diabetic – Hipertensiunea arteriala (HTA) si diabetul zaharat (DZ) sunt factori majori de risc cardiovascular, existand mecanisme fiziopatologice comune acestor factori. Concomitenta HTA si a DZ reprezinta risc precoce de lezare a organelor tinta, dual, ceea ce inseamna dezvoltarea precoce a procesului aterosclerotic.