Stiri medicale

Dementa – in continua crestere

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

Dementa este un sindrom care poate fi cauzat de o serie de tulburari progresive care afecteaza memoria, gandirea, comportamentul si capacitatea de a efectua activitati zilnice. Boala Alzheimer este cea mai frecventa cauza de dementa.

Un raport publicat recent de OMS arata ca numarul cazurilor de dementa este in continua crestere. In lume traiesc aproximativ 35, 6 milioane de persoane care sufera de aceasta afectiune, iar numarul lor se va dubla pana in 2030.

OMS recomanda promovarea unor competente de baza in randul medicilor si altor profesionisti din domeniul de ingrijire a sanatatii in depistarea precoce a dementei in serviciile de ingrijire primara. De asemenea, OMS mai recomanda cresterea capacitatii de diagnosticare a dementei, precum si reducerea stigmatizarii si furnizarea unor medicamente de o calitate mai buna.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.