Acces cursuri

Cursul este GRATUIT si CREDITAT EMC.

Accesati zona de studiu

Daca nu aveti cont de utilizator creati

acum GRATUIT un cont de utilizator

Importanta vaccinarii anti-HPV

join course

Un curs oferit de Societatea Nationala de Medicina Familiei

in parteneriat cu UMF Carol Davila Bucuresti

sustinut de:

msd

 

 

 

Importanta vaccinarii anti-HPV

Data creditarii: 16.10.2014 - 16.10.2017

Curs EMC "Importanta vaccinarii anti-HPV": 8 din 10 persoane se vor infecta cu HPV in cursul vietii. Apoximativ 3000 de femei sunt diagnosticate anual in Romania cu cancer de col uterin (cauzat de infectia cu HPV). Se estimeaza ca prevalenta infectiei cu HPV la nivel mondial se incadreaza intre 9% si 13%, numarul persoanelor infectate fiind de aproximativ 630 de milioane. Coroborand toate aceste date s-a ajuns la concluzia ca mai mult de 50% dintre femeile active sexual vor dobandi o infectie genitala cu o tulpina HPV de risc inalt la un moment dat in viata.

Vaccinarea anti HPV reprezinta cea mai sigura metoda de prevenire a infectiei cu HPV, a aparitiei cancerului de col, cat si a celorlalte afectiuni generate de infectia cu HPV.

 

Obiectivele cursului: Constientizarea medicului de familie asupra importantei vaccinarii anti-HPV, importanta depistarii precoce a afectiunilor induse de HPV si combaterea acestora prin diferite metode de preventie. De asemenea, se pune accent si pe educatia pacientului si pe consilierea genetica pe care medicul de familie o poate face acestuia.

Audienta - Cursul EMC "Importanta vaccinarii anti-HPV" se adreseaza Medicilor de Familie.

Durata estimata a cursului Cursul EMC "Importanta vaccinarii anti-HPV" este format din o lectie. Recomandam ca aceasta lectie sa fie parcursa intr-o sedinta de studiu pe care o estimam la cca 4-5 ore.

Modalitate de studiu curs : Pentru studiu, va recomandam sa parcurgeti lectiile pe care le aveti la dispozitie in pagina din stanga cu numele "Lectii". Lectiile cuprind diverse activitati menite sa va ajute sa retineti mai bine informatiile respective. Cursul EMC "Importanta vaccinarii HPV" se incheie cu examenul final.

Creditele EMC: Absolvind acest curs cu un scor corespunzator (80% din raspunsuri corecte) veti obtine 4 puncte recunoscute in programul EMC.

Autorii cursului

Dr. Dumitrescu Ruxandra Daniela este medic primar obstetrica ginecologie, instructor formator si autor al cursului de Importanta vaccinarii anti-HPV disponibil in mod gratuit pentru medicii de familie din Romania in cadrul platformei Formare Medicala.

 

Citeste mai mult despre Sef lucrari dr. Dumitrescu Ruxandra Daniela

 

Medic primar medicina de familie in cadrul CMI, dr. Daciana Toma este Instructor formator in domeniul metode de cercetare in medicina de familie, studiind in principal: Analiza literaturii medicale, tipurile de studii epidemiologice - etiologice, de diagnostic, terapeutice si de prognostic; metode de predare.

Citeste mai mult despre Dr. Ioana Daciana Toma.

Alte cursuri de formare medicala continua pentru medicii de familie

  • Curs EMC "Introducere in vaccinologie" - Imunizarea este una dintre cele mai eficace metode de profilaxie primara. Ea salveaza mai mult de 3 milioane de vieti anual, alte 3 milioane de decese inregistrandu-se in randul copiilor care nu au acces la vaccinare.
  • Optiuni suplimentare de vaccinare la copii - Prin cursul " Optiuni suplimentare de vaccinare la copii " ne propunem sa punem la dispozitia medicilor de familie informatiile necesare pentru a putea intelege mai bine bolile prevenibile prin vaccinurile optionale si modul eficient prin care medici pot informa populatia asupra sigurantei vaccinurilor.

Ne pare rau dar nu sunt informatii disponibile.

Ne pare rau dar nu sunt informatii disponibile.

Cursul este GRATUIT si CREDITAT EMC.

Accesati zona de studiu

Daca nu aveti cont de utilizator creati

acum GRATUIT un cont de utilizator

Pentru a avea acces la lectii si examene, autentificati-va aici:

Nume Utilizator
Parola

Daca nu aveti cont de utilizator, click aici pentru a crea acum un cont gratuit.

Login failed

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it.

Lectiile si examenele sunt disponibile imediat dupa inscrierea la curs.