Cum afecteaza artrita viata pacientului

05/11/2013

Cum afecteaza artrita viata pacientului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cum-afecteaza-artrita-viata-pacientului/

artrita-stil de viataArtrita cauzeaza inflamatii si dureri ale articulatiilor. Riscul de a suferi de artrita creste odata cu varsta. Principalii factori de risc care pot fi controlati sunt obezitatea, leziunile articulatiilor, infectiile si activitatile de la locul de munca.

Principalele simptome care necesita vizita la medic

  • Dureri ale articulatiilor
  • Inflamarea articulatiilor
  • Scaderea mobilitatii
  • Inrosirea zonei afectate

Osteoartrita este considerata cea mai frecventa forma de artrita.

Simptomele in osteoartrita apar treptat si se agraveaza in timp. Pacientul simte durere in timp ce foloseste articulatia in cauza sau dupa perioada de activitate. Lipsa flexibilitatii este un simptom frecvent in osteoartrita. Cele mai afectate articulatii sunt in zona soldurilor,mainilor, genunchilor, coloanei.

Artrita reumatoida afecteaza in principal articulatiile de la degete, maini, picioare si incheieturi.

Simptomele in artrita reumatoida sunt de obicei mai puternice dimineata imediat dupa trezire si pot dura cam 30 de minute. Multi pacienti cu artrita reumatoida se confrunta cu o stare de oboseala continua. Pacientii cu artrita reumatoida se confrunta cu afectarea mai multor articulatii in acelasi timp.

Artrita infectioasa cauzeaza febra, inflamarea articulatiilor. Aceasta forma de artrita este asociata in cele mai multe cazuri cu o alta afectiune. Artrita infectioasa afecteaza genunchii, umerii, gleznele, incheieturile, degetele.

Cum pot pacientii sa controleze boala

Pacientii cu artrita evita in multe cazuri sa miste zona corpului afectata din cauza durerilor resimtite. In acest caz, terapia fizica ajuta la mentinerea mobilitatii articulatiilor afectate.

  • Pastrarea mobilitatii la un nivel bun permite pacientilor sa-si continue activitatile zilnice.
  • Pastrarea fortei musculare in zona afectata poate sustine articulatiile.
  • Terapia ocupationala poate sa ajute pacientul sa reduca folosirea in exces a articulatiilor afectate. Prin acest tip de terapie, pacientul poate fi informat ce modificari sa faca in casa sau la birou in asa fel incat miscarile pe care le face sa nu-i afecteze articulatiile.
  • Controlul dietei este foarte important in cazul in care bolnavii de artrita se confrunta cu supraponderabilitatea sau obezitatea.
  • Un program de exercitii fizice recomandat de un specialist este foarte important de vreme ce se considera ca inactivitatea afecteaza sanatatea bolnavului de artrita.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: