Stiri medicale

Controale in spitale din 1 martie 2014

Data ultimei actualizari: 13/01/2014

poza campanii de testareIn perioada 1 martie 2014 – 31 mai 2014 vor fi realizate inspectii sanitare in toate spitalele publice din Romania. Aceasta decizie a ministerului Sanatatii vine in urma multiplelor sesizari care au fost aduse unitatilor sanitare publice in ceea ce priveste conditiile de curatenie.

Conditii igienico – sanitare improprii in spitale

Dupa ce mass-media a criticat in repetate randuri situatia spitalelor din Romania in ceea ce priveste curatenia, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a cerut presedintilor de consilii judetene sa vina in sprijinul spitalelor publice care au probleme in curatenie sau organizare.

In acest sens, vor fi realizate controale in spitalele publice din Romania in vederea sesizarii neregulilor si a imbunatatirii conditiilor igienico-sanitare.

Controalele care vor fi efectuate incepand cu luna martie au in vedere, conform precizarilor ministerului Sanatatii, impulsionarea managerilor de spitale pentru a aplica prevederile legilor sanitare.

Curatenia in spitale – un respect pentru pacienti si cadre medicale

Respectarea regulilor de igiena si combaterea cazurilor in care normele igienico-sanitare nu sunt urmate reprezinta o necesitate ca actul medical sa se desfasoare in conditii normale.

Spitalele in care nu se respecta aceste norme vor fi sanctionate.

La sfarsitul lunii iunie, vor fi prezentate ministerului Sanatatii rezultatele inspectiilor realizate in perioada martie – mai 2014 in toate spitalele publice din Romania.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.