Stiri medicale

Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, 29 – 31 mai 2014

Data ultimei actualizari: 29/05/2014

Primavara Dermatologica Ieseana 2014_1Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” are loc in perioada 29 – 31 mai 2014 la Palatul Parlamentului. Sunt asteptati la eveniment aproximativ 3000 de medici si studenti in medicina. In cadrul congresului, se vor desfasura peste 65 de simpozioane si prezentari in domeniu. Ceremonia de deschidere a Congresului Universitatii “Carol Davila” va avea loc pe 29 mai, ora 18.15, sala I.I.C.Bratianu, Palatul Parlamentului.

Tematici abordate la Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie

  • Rolurile biologice neasteptate ale vitaminei D in organism, prof.dr. Maurizio Cutolo (Italia)
  • Alergiile alimentare la sugar si copil, aspecte clinice si terapeutice, dr. D. Plesca
  • Nevoia de terapii diabetice non-insulinice moderne, o redefinire a raportului risc-beneficiu, moderatori prof.dr.R. Lachiardopol, prof.dr. D.Cheta
  • Particularitati ale riscului cardiovascular la populatia generala din Romania, prof.dr. M.Dorobantu.

Invitati participanti la deschiderea congresului

Pe 29 mai 2014, la Palatul Parlamentului, vor participa la manifestarea de deschidere a Congresului Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Acad. Ioanel Sinescu, rectorul UMF Carol Davila, Acad. Ionel Valentin Vlad, presedintele Academiei Romane, prof.dr. Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, Acad. L.M.Popescu, Directorul General al Institutului National de Patologie Victor Babes, prof.dr.Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase “Dr. Matei Bals”, prof.dr. Dragos Vinereanu, prorector UMF Carol Davila.

Va participa la eveniment din partea ministerului Sanatatii ministrul Nicoale Banicioiu.

Pentru mai multe informatii despre eveniment, va puteti adresa persoanei de contact Ramona Asiminei, ramona.asiminei@mediamed.ro, telefon 0752191235.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.