Stiri medicale

Congresul Mondial IASGO 2013 a reunit 250 de speakeri din 35 de tari

Data ultimei actualizari: 24/09/2013

Congresul Mondial IASGO 2013 a reunit 250 de speakeri din 35 de tariIn perioada 18-21 septembrie 2013, in Bucuresti, a avut loc Congresul Mondial al Asociatiei Internationale a Chirurgilor, Gastroenterologilor si Oncologilor (IASGO) care a reunit peste 1000 de participanti din 43 de tari. Obiectivul atins de organizatorii congresului a fost acela de a reuni specialisti din toata lumea care au putut sa impartaseasca din experienta lor.
Promovarea scolii romanesti de chirurgie, gastroenterologie si oncologie

In cadrul Congresului mondial IASGO, specialistii romani au putut sa prezinte principalele realizari in domeniu, rezultatele cercetarilor specialistilor romani apropiindu-se de cele internationale, conform declaratiilor prof. Irinel Popescu, Presedintele Congresului Mondial IASGO.

Prezenta pionierilor transplantului hepatic la nivel mondial

La Congresul IASGO 2013 au fost prezenti specialisti in cercetarea stiintifica: Prof. Cristoph Broelsch, Prof. Masatoshi Makuuchi, Prof. Henri Bismuth, Prof. Victor Velculescu-specialist cu contributii originale in studiul genomului, profilat pe cercetari care incearca sa descifreze originea cancerului la nivel genomic.

Alaturi de acesti specialisti, la Congres au fost prezenti 250 de speakeri din 35 de tari.

Aniversarea a 50 de ani de la primul transplant de ficat din lume

In cadrul Congresului IASGO 2103 s-au aniversit 50 de ani de la realizarea primului transplant de ficat din lume de catre Prof. Thomas Starzl, in 1963, la Denver, SUA.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a participat la Deschiderea Oficiala a Congresului si a adresat un mesaj participantilor: “In acest sens doresc sa va impartasesc o preocupare speciala a autoritatilor romanesti in domeniul transplantului. In primul rand, incurajam din ce in ce mai mult orice operatiune de transplant care se face la cel mai inalt nivel”.

Pentru mai multe informatii despre Congresul Mondial IASGO 2013, puteti vizita site-ul oficial al evenimentului http://www.iasgo2013romania.org/EN/.

Sursa: Organizatori Congresul Mondial IASGO 2013

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.