Stiri medicale

Conferinta Nationala Alzheimer – 26 februarie – 1 martie 2014

Data ultimei actualizari: 19/02/2014

Conferinta Regionala “Medicul de familie – Practician si Manager”In perioada 26 februarie – 1 martie 2014 are loc la Institutul National de Statistica din Bucuresti Conferinta Nationala Alzheimer. Principalul punct de dezbatere in cadrul acestei editii vizeaza recunoasterea dementei ca problema prioritara de sanatate publica in Romania.

La fiecare 4 secunde, o persoana e diagnosticata cu dementa Alzheimer

Situatia bolnavilor de Alzheimer in Romania este ingrijoratoare avand in vedere ca, din totalul de 270.000 de bolnavi, doar 35.000 sunt diagnosticati.

Specialistii considera ca sistemul medical din Romania nu favorizeaza depistarea la timp a acestei afectiuni.

Mai mult, personalul din institutiile publice sau private nu este inca pregatit pentru a raspunde nevoilor pacientilor cu Alzheimer.

Strategia si Planul de actiuni pentru 2014 – 2020

In cadrul Conferintei Nationale Alzheimer va fi prezentat “Strategia si Planul de actiuni” pentru intervalul 2014 – 2020.

Principalul scop al acestui plan de actiuni are in vedere cresterea contributiei factorilor responsabili pe plan national sau local pentru imbunatatirea sanatatii mintale a populatiei.

Pentru informatii suplimentare despre Conferinta Nationala Alzheimer 2014, puteti apela la adresa de contact media@alzcongres.ro

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.