Stiri medicale

Conferinta internationala pe Alzheimer, la Paris

Data ultimei actualizari: 11/04/2013

Unele modificari biologice masurabile si-ar face aparitia cu 10-20 de ani inaintea primelor tulburari de memorie la persoanele afectate de o forma foarte rara, genetica, a bolii Alzheimer, potrivit cercetarilor, citati de Agerpres.

Lucrarile, finantate de Institutele americane de Sanatate si realizate de o retea internationala de 11 centre de cercetare, s-au concentrat pe o forma foarte rara a bolii (circa 1% din cazuri), cunoscuta sub numele de “boala Alzheimer cu transmitere autozomica dominanta” sau forma familiala. Este provocata de mutatii genetice ce fac ca persoana care le mosteneste de la parinti sa dezvolte boala.

Primele simptome se manifesta in general in jurul varstei de 40 – 50 de ani si uneori chiar mai devreme, la 30.
Cercetarile, desfasurate pe persoane provenite din familii purtatoare ale mutatiilor genetice, incearca sa determine secventa si viteza cu care au loc schimbarile care apar in creier, inaintea aparitiei primelor tulburari.

La Conferinta Internationala a Asociatiei Alzheimer (AAIC), cercetatorii au prezentat date asupra primilor 150 de participanti la studiu, care va cuprinde in total 400 de persoane. Ceva mai mult de jumatate (51%) sunt purtatoare ale mutatiei genetice a bolii.

Sursa: www.paginamedicala.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.