Acces cursuri

Stiri medicale

Condimentele reduc efectele negative ale mancarurile foarte grase

Data ultimei actualizari: 12/04/2013

Un recent studiu american, desfasurat de Universitatea Pennsylvania, arata ca adaugarea de condimente in mancare reduce efectele nefaste ale grasimilor asupra corpului si recomanda combaterea grasimilor din farfurie cu condimente, informeaza Agerpres.

Condimentarea mancarurilor cu scortisoara, ardei iute sau piper ar putea ajuta la combaterea efectelor negative ale mancarurilor bogate in grasimi, arata studiul publicat in cursul acestei luni in revista Journal of Nutrition.

Potrivit cercetatorilor de la Pennsylvania State University, adaugarea de condimente in mancarurile foarte grase contribuie la reducerea trigliceridelor cu 30%. Trigliceridele sunt un tip de grasimi care se depisteaza in sange.

In cadrul experimentului, cercetatorii au hranit sase persoane supraponderale, sanatoase, avand intre 30 si 65 de ani, cu pui cu curry, paine italieneasca cu verdeturi si biscuiti cu scortisoara. Al doilea grup a primit acelasi fel de mancare, dar condimentat cu doua lingurite cu rozmarin, oregano, scortisoara, curcuma, piper, cuisoare, praf de usturoi si ardei iute. Au fost ales aceste condimente pentru marea lor concentratie de antioxidanti.

Cercetatorii au luat sange participantilor din 30 in 30 de minute timp de trei ore si au constatat ca antioxidantii prezenti in condimente au dus la cresterea activitatii sanguine cu 13% si la scaderea cu 20% a raspunsului la insulina.

Ei mai arata ca antioxidantii pot contribui la combaterea efectelor nocive ale bolilor cronice, cum ar fi afectiunile cardiace, artrita sau diabetul, produse de presiunea oxidanta.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.