Stiri medicale

Colaborare pentru protectia pacientilor bonavi de hepatita C

Data ultimei actualizari: 24/04/2013

poza ministerul sanatatiiIn urma semnarii un acord de colaborare, Ministerul Sanatatii si Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor (ANPP) vor elabora o strategie pentru protectia pancientilor cu hepatita C, a confirmat Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Cu aceasta ocazie Vasile Barbu, presedintele ANPP, a declarat ca este necesara crearea unui registru national al bolnavilor de hepatita C, astfel incat sa existe o situatie clara asupra numarului acestora. Conform studiilor efectuate de prof. dr. Liana Gheorghe, de la Institutul Clinic Fundeni, infectia cu virusul hepatitei C este mai raspandita in randul femeilor, decat al barbatilor si mai mult in mediul rural, decat in cel urban.

De asemenea, acelasi studiu a mai aratat ca printre cei mai comuni factori de risc pentru infectia cu virusul hepatitei C se afla interventiile chirurgicale, transfuziile de sange, serviciile cosmetice si interventiile precum piercing si tatuaje. Si in randul consumatorilor de droguri incidenta cazurilor de infectie cu hepatita C este ridicata.

Tratamentul hepatitei C este unul costisitor, dar care salveaza vieti“, a spus Vasile Barbu, adaugand  ca si pacientiii din Romania ar trebui sa aiba acces la tripla terapie.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.