CMR ia pozitie si cere explicatii CNAS-ului privind validarea servicilor medicale

10/08/2015

CMR ia pozitie si cere explicatii CNAS-ului privind validarea servicilor medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmr-ia-pozitie-si-cere-explicatii-cnas-ului-privind-validarea-servicilor-medicale/

CMRColegiul Medicilor din Romania solicitare catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

 

D-lui PRESEDINTE – Dr. VASILE CIURCHEA

         

     Urmare a multiplelor semnale transmise catre noi din partea furnizorilor de servicii medicale din:

  • Asistenta medicala primara
  • Ambulatoriile de specialitate ale spitalelor publice si private aflate in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate
  • Cabinete private de specialitate aflate in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate
  • Laboratoare aflate in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate
  • Spitale publice
  • Spitale private aflate in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate

privind inregistrarea si validarea in vederea decontarii serviciilor furnizate, va aducem la cunostinta ca sunt foarte multe situatii in care nu s-au validat serviciile furnizate fara card de asigurat sau dimpotriva au fost validate serviciile fara card iar cele cu card nu, desi initial au fost afisate ca validate, ulterior la momentul raportarii au aparut ca invalidate si deci nerecunoscute pentru decontare.

Va rugam sa analizati cu toata atentia si bunavointa posibilitatile de rezolvare a acestor disfunctionalitati incat sa nu genereze perturbari in desfasurarea activitatii de furnizare a serviciilor in sistemul asigurarilor sociale de sanatate, prin nerecunoasterea si neplata serviciilor deja furnizate si pentru care au fost consumate resurse finaciare de catre furnizori.

Intelegem ca sunt si vor mai fi disfunctionalitati ale sistemului electronic de inregistrare si validare a serviciilor si de aceea va rugam sa luati in considerare prevederile din actele aditionale la Contractele de furnizare de servicii medicale, ale furnizorilor, privind inregistrarea., raportarea, validarea si decontarea serviciilor medicale cu si fara card de asigurat, valabile pentru anul 2015.

Va multumim pentru colaborare principiala.

PRESEDINTE,
Dr. GHEORGHE BORCEAN   
VICEPRESEDINTE,
Dr. CONSTANTIN CARSTEA

                                                      

                                                                            

                                           

 

Autor: FormareMedicala.ro

6 Comentarii

  1. SaNDUC IOAN says:

    Cum putem valida consultatiile la domociliu? Luam cu noi si calculatorul si imprimantele??? Dar daca pacilntul nu are internet? Pentru cei din orase e mai usor dar ce fac cei din mediuk rural???

  2. nistor says:

    Intrebare:de ce atunci cind medicii gresesc trebuie sa plateasca, iar cind sistemul este dis(NE)functional casa nu recunoaste validarea serviciilor?Cum putem noi medicii sa stim ca acele servicii nu au fost validate in sistem ,in timp de 72 ore,daca eu am primit validarea? Raspunsul case-i:programul d-tra este de vina(lucrez pe un alt soft),motiv ptr. care suportati consecintele.

  3. soosszaboklara says:

    Cum adica , ” Intelegem ca sunt si vor mai fi disfunctionalitati ale sistemului electronic de inregistrare si validare a serviciilor “,ce se intelege din aceasta fraza ?
    Daca e de “inteles” inseamna ca se accepta si atunci care-i problema, chiar credeti ce e “de inteles” o astfel de atitudine ?

    Dupa parerea mea, problema e ca, e de NEINTELES si nicidecum de “inteles”, ca o institutie foloseste , in cazul de fata CNAS, un sistem informatic prin care sa produca pagube partenerului contractual si astfel sa obtina beneficiu personal (deja se si lauda cu economii facute ) iar conducerea institutiei respective nu pateste nimic, nu este tras la raspundere si nu este pus in mod obligatoriu sa-si remedieze atitudinea,sa plateasca paguba produsa cu daune morale cu tot.
    Dar pina cind se “intelege” ca cineva incalca prevederile Codului Penal , Capitolul IV – Fraude Comise prin sisteme informatice si mijloace de plata electronice, Art 249:

    Frauda Informatica
    Introducerea, modificarea sau ştergerea de date informatice, restricţionarea accesului la aceste date ori împiedicarea în orice mod a funcţionării unui sistem informatic, în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul, dacă s-a cauzat o pagubă unei persoane, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani, precum face in prezent CNAS , suntem si noi vinovati.

    Nu cred ca menirea CMR-lui ar fi acela de a “intelege” abuzurile produse fata de medici de catre diferitele institutii ale statului.

    Cu consideratie
    dr.Soós Szabó Klára

  4. Seres Lucia says:

    Mult prea finuta rugamintea.

  5. cohnsorinraul says:

    Ideea de baza este sa se faca economii cu orice pret si pe orice cale.Asa ca se profita de toate ocaziile ca sa ni se impute ceva,sa fim sanctionati sau amendati pentru ceva si,evident sa fim furati la decontarea serviciilor.Cum sistemul electronic in ansamblu este frecvent dis(NE)functional,este de la sine inteles ca apare posibilitatea sa se produca erori la decontare,erori care nu vor fi corectate niciodata.

  6. omul2 says:

    Efectul acestor rugaminti este previzibil,adica ZERO!
    Ar mai fi trebuit un paragraf cu precizari despre CE se intampla daca nu se “apleaca”……

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: