Circa 1.400.000 de lei cheltuiti din Programul de reconstructie mamara

10/10/2014

Circa 1.400.000 de lei cheltuiti din Programul de reconstructie mamara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/circa-1-400-000-de-lei-cheltuiti-din-programul-de-reconstructie-mamara/

Proiect Ordin privind formularele de prescriptie medicala cu regim specialDin peste 2.500.000 de lei, bani alocati anul acesta Programului de reconstructie mamara, pana acum s-au cheltuit aproximativ 1.400.000 lei. Suma totala era destinata tratamentului si refacerii a peste 800 de femei.

“A pornit anul acesta Programul de reconstructie mamara in cadrul Programului de oncologie pentru un numar de aproximativ 800 de paciente, pornind de la un cost mediu undeva peste 3.000 de lei. Sigur ca nu este fix pretul, tine foarte mult de conditiile locale si se desfasoara in cateva centre universitare. Pana la acest moment, banii s-au consumat cam jumatate. Au fost alocati peste 2.500.000 lei, s-au consumat cam un 1.400.000 lei. Bani sunt.  Insist pentru lucrul in echipa, care poate sa ii aduca pacientei  cea mai buna rezolvare si sigur ca pe un cost acceptabil”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, citat de Agerpres.

De altfel, acesta a mai precizat ca reconstructia mamara este extrem de importanta in primul rand pentru psihicul pacientelor.

“Costurile sunt mai mari sau mai mici in functie de conditiile locale si de momentul alegerii interventiei si sunt foarte mult date de lucrul in echipa — plasticianul cu oncologul — Este foarte important sa discute inainte de interventia chirurgicala ca dupa operatie sa se poata face ceea ce este mai bine pentru pacienta”, a mai afirmat Ciurchea.

De la inceputul anului si pana acum, la nivelul CNAS au fost aprobate peste 3.000 de dosare iar numarul total de pacienti aflati in evidenta casei pe oncologie este de peste 108.000.

Programul de oncologie

“Nu sunt probleme, in sensul ca nu mai exista dosare pe lista de asteptare, avem doar dosarele din luna in aceasta, luna aceasta insemnand de la ultima comisie pana la viitoarea comisie, ceea ce inseamna ca la momentul actual 200 si putin peste. In comisia trecuta au fost peste 2.500 de dosare, intre care aproximativ jumatate erau pentru continuarea tratamentului si jumatate pentru initiere. Au fost si dosare care nu s-au aprobat, dar nu din vina Casei sau ca nu ar fi fost bani, ci pentru ca acele dosare nu erau in regula, nu erau completate dupa toate normele”, a explicat seful CNAS.

El a participat joi la lansarea campaniei nationale anuale de informare despre cancerul de san “Nu am facut destul”, care isi propune sa convinga femeile cat de importante sunt vizitele regulate la medic, ce permit diagnosticarea precoce a bolii.

In cadrul acestei campanii  va merge si o caravana in cateva sate, in lunile octombrie si noiembrie, in cadrul careia femeile din mediul rural pot beneficia de examinarea clinica gratuita a sanilor.

Caravana se va bucura de sprijinul unor medici rezidenti  sau studenti la medicina in ani terminali.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: