Celulele stem in atentia medicilor

11/07/2013

Celulele stem in atentia medicilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/celulele-stem-in-atentia-medicilor/

Celulele stem in atentia medicilorMedicii romani au avut oportunitatea sa afle informatii complexe din sfera Medicinei Alternative, mai exact a celulelor stem, cu ocazia forumului stiintific organizat in luna iunie in SUA. Societatea Internationala de Cercetari in domeniul Celulelor Stem (International Society for Stem Cell Research – ISSCR) le-a oferit posibilitatea reprezentantilor Asociatiei Romane a Bancilor Acreditate de Celule Stem sa obtina datele necesare pentru informarea pacientilor cu privire la principalele aspecte ale celulelor stem.

Ce este Medicina Regenerativa

Medicina Regenerativa studiaza modalitatea in care tesuturile functionale se creeaza si procesul in care tesuturile/organele care si-au pierdut functia din cauza bolilor si afectiunilor congenitale, a varstei pot fi inlocuite.

Subiectele dezbaterilor despre celulele stem

  • Reprogramarea celulara prin aporturile doctorului Shynia Yamanaka, presedintele ISSCR, laureate al Premiului Nobel pentru Medicina
  • Masurile si procedurile pentru cresterea ratei de reusita a transplantului
  • Celule stem pluripotente in cazul bolilor cardiovasculare
  • Mecanisme de regenerare
  • Rezultate ale ultimelor studii in cercetarea celulelor stem

Participantii la forumul de discutii despre celulele stem

  • Reprezentanti ai bancilor de celule stem
  • Medici, cercetatori, profesori universitari de la Harvard sau Stanford
  • Shynia Yamanaka, presedintele ISSCR, laureate al Premiului Nobel pentru Medicina

Reprezentantii Asociatiei Romane de a Bancilor Acreditate de Celule Stem a subliniat importanta unor astfel de evenimente la nivel international si efectul pozitiv la nivel national.

“Ne-am dori ca studiile care se efectueaza peste tot in lume sa fie aduse cat mai mult in prim plan, pentru ca recoltarea de celule stem sa nu mai fie o noutate nici pentru parinti, dar nici pentru medici sau autoritati, ci o procedura ale carei implicatii pozitive sa o transforme intr-o necesitate pentru viitorii parinti”, a precizat Tudor Panu, presedintele ARBACS.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: