Stiri medicale

Ce trebuie sa le spunem pacientilor despre miscarea fizica

Data ultimei actualizari: 03/06/2014

activitate-fizica-iarnaIn cadrul intalnirii anuale a Colegiului American de Medicina Sportiva (“American College of Sport Medicine”), cercetatorii au prezentat rezultatele unui studiu care a analizat raportul dintre miscarea fizica, genetica si obezitatea la copii. In urma studiului, specialistii au ajuns la concluzia ca miscarea fizica nu influenteaza indexul de masa corporala, insa are alte efecte benefice pentru sanatate.

Exercitiile fizice au efecte benefice pentru starea de sanatate, dar nu influenteaza IMC-ul

In cadrul studiului, cercetatorii au analizat datele disponibile in “Netherlands Twins Register”, disponibile pentru 10.500 de perechi de gemeni.

In acelasi timp, cercetatorii au analizat parintii care aveau copii intre 7 si 18 ani, dar si copiii peste aceasta varsta pentru a observa ce legatura exista intre miscarea fizica, genetica si obezitate.

In cazul participantilor la studiu, la care a fost semnalata o crestere a IMC-ului, nu a fost semnalata si o scadere a miscarii fizice pe care acestia o realizau in mod normal.

De asemenea, pentru participantii la care a fost sesizata o scadere a IMC-ului, nu a fost observata si o crestere a numarului de ore de activitate fizica.

Ce le recomanda medicilor autorii studiului

Astfel, cercetatorii le recomanda medicilor sa nu le spuna pacientilor ca prin activitate fizica sau sport vor slabi, ci ca vor fi mai sanatosi.

Acestia precizeaza ca e important sa informeze pacientii care sunt efectele benefice pentru sanatate ale unei activitati fizice regulate.

Autor: Dr. Dorel Filip

dorelfilip

Dr. Dorel Filip a absolvit UMF Cluj Napoca, Facultatea de Medicina Generala si are un Master in Farmacologie Clinica la aceeasi universitate. Este membru al Colegiului Medicilor din Bucuresti. A urmat numeroase cursuri internationale de comunicare, vanzari, coaching, lobbying and influencing si este specialist Pharmaceutical Market Access. Colaboreaza ca expert cu www.formaremedicala.ro in domeniul on-line al educatiei medicale continue a medicilor de familie. De asemenea, este consultant pentru Societatea Nationala a Medicilor de Familie din Romania.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.