Stiri medicale

Ce modificari aduce proiectul de lege privind raspunderea civila

Data ultimei actualizari: 02/08/2013

Pentru medicii de familie a crescut procentul acordat per capitaProiectul de lege privind raspunderea civila vizeaza drepturile pacientului si proceduri mai simple prin care acesta poate obtine despagubiri in caz de malpraxis.

Masuri in favoarea pacientului incluse in proiectul de lege privind raspunderea civila

In cazul in care se va dovedi malpraxisul, pacientul va fi despagubit de asigurator printr-o serie de procedure simplificate. In acest sens, pacientul va putea sa obtina de la spitalul unde a reclamat malpraxisul, toate documentele medicale de care are nevoie la asigurator.

Solutionarea amiabila intre partile implicate

O noua procedura introdusa de proiectul de lege privind raspunderea civila presupune solutionarea amiabila intre partile implicate. Aceasta procedura va ajuta pacientul sa nu mai astepte foarte mult timp pana la solutionarea cazului sau.

“Prin aceasta procedura, care nu va dura mai mult de 6 luni, pacientul va putea beneficia de o consultanta a unuia sau a mai multor experti, gratuita, va putea sa-si exprime pozitia, pentru ca optiunea de mediere prealabila se va realiza in cadrul institutelor regionale sau judetene de medicina legala”, a precizat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

Clauza de anterioritate

Proiectul de lege privind raspunderea civila prevede si o clauza de anterioritate atunci cand medicul este asigurat pentru incidentele petrecute pana la trei ani inaintea incheierii contractului de asigurare.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.