Stiri medicale

Ce afectiune este cauza principala a decesului in Europa

Data ultimei actualizari: 05/11/2013

heartBolile inimii si ale sistemului circulator cauzeaza peste 4 milioane de decese in Europa. Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces si in Romania. Barbatii au un factor de risc mai ridicat decat femeile de a avea o boala cardiovasculara.

Rata de deces in randul barbatilor este de 50%

Statisticile arata ca in tarile din Europa Centrala si de Est rata decesului este mai mare decat in restul continentului.

Conform raportului de evaluare a riscului cardiovascular, 2017 de subiecti, toti barbati, au inregistrat un risc crescut de deces din cauza bolilor cardiovasculare.

Intre principalii factori in cresterea ratei de deces din cauza bolilor cardiovasculare se numara si lipsa de informare a populatiei.

Cauzele principale ale decesului in bolile cardiovasculare

  • Obezitatea
  • Fumatul
  • Hipertensiunea
  • Diabetul
  • Lipsa activitatii fizice

Romania – o tara cu risc cardiovascular foarte ridicat

Studiul factorilor de risc cardiovascular presupune relatia dintre varsta, gen, fumator/nefumator, tensiune arteriala si nivelul colesterolului.

Analiza acestor factori de risc arata ca Romania este o tara cu un risc cardiovascular foarte ridicat.

Aceste rezultate fac parte din a 4-a editie a Statisticii Bolilor Cardiovasculare in Europa 2012.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.