Stiri medicale

Cardul de sanatate vindeca sistemul

Data ultimei actualizari: 09/09/2014

Sistemul public ar putea cunoaste o insanatosire odata cu implementarea cardurilor de sanatate. Acest procedeu reprezinta un lucru important, mai ales in cee ace priveste transparenta, lucru care aduce beneficii atat pacientilor, cat si medicilor.

Un control mai bun al fondurilor din sistem

Utilizarea cardurilor de sanatate va aduce beneficii majore intregului sistem de sanatate din Romania. De acest lucru sunt convinsi si membrii Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM ).

“Utilizarea cardurilor va aduce beneficii majore atat pacientilor, cat si sistemului, datorita cresterii nivelului de transparenta in managementul banilor si imbunatatirii controlului serviciilor medicale si al medicamentelor decontate de catre statul roman. Cardul de sanatate inseamna un control mai bun al fondurilor in sistem si deci mai multi bani pentru sanatatea romanilor. Una dintre cele mai importante probleme ale sistemului de sanatate in acest moment o reprezinta subfinantarea cronica, fenomen care s-a perpetuat si din cauza imposibilitatii de a controla drumul banilor in sistem. Introducerea cardurilor de sanatate contribuie la eficientizarea sistemului, si, impreuna cu reteta electronica si dosarul electronic, faciliteaza urmarirea modului de cheltuire a banilor”, sustin reprezentantii ARPIM, citati de Agerpres.

De altfel, acestia mai afirma intr-un comunicat de presa ca pentru pacienti, mai ales, cardul de sanatate inseamna mai putina birocratie.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.