Stiri medicale

Campania anuala de vaccinare antigripala gratuita

Data ultimei actualizari: 20/11/2012

Ministerul Sanatatii a achizitionat 1 milion doze de vaccin gripal  pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire.

Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi. Vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, precum si gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC.  Repartitia dozelor de vaccin catre directiile de sanatate publica se face in doua etape. In prima etapa am pus la dispozitia directiilor de sanatate publica un numar de 500 000 de doze pe care acestea le livreaza cabinetelor medicilor de familie si unitatilor sanitare pentru inceperea imunizarilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite pana la sfarsitul acestei luni pentru continuarea vaccinarii. Ministerul Sanatatii a alocat pentru campania de imunizare din sezonul 2012-2013 un buget similar cu cel de anul trecut, respectiv 11 milioane de lei.”, au declarat specialistii de sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii.Distribuirea acestora se realizeaza in aceste zile.

 

Stire realizata de Echipa FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.