Stiri medicale

BPOC- noutati in ghidurile de practica medicala

Data ultimei actualizari: 13/02/2013

Boala subdiagnosticata in Romania, Bronho-Pneumopatia Obstructiva Cronica(BPOC) afecteaza in proportie de 8- 10 % romanii cu varste intre 40 si 65 de ani. Peste 80% dintre pacientii care sufera de BPOC sunt fumatori. Depistata la timp si tratata corect, BPOC poate fi tinuta sub control.Spirometria este testul medical care poate stabili diagnosticul de BPOC.

In ghidurile de practica, medicii de familie pot gasi recomandari pentru diagnosticarea, monitorizarea si tratarea bolilor.Evaluarea BPOC impune evaluarea simptomelor bolii, a gradului de limitare a fluxului aerian, precum si riscul de exacerbare a bolii si comorbiditati.

Elaborarea ghidurilor medicale conform celor mentionate mai sus si implementarea acestora in cabinetele medicilor de familie vor ajuta la diagnosticarea corecta si timpurie a acestei afectiuni, precum si la tratarea in mod adecvat a pacientului.

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.