Stiri medicale

Boli care provoaca mai multe victime decat Ebola

Data ultimei actualizari: 21/08/2014

cancer-de-col-uterinChiar daca virusul Ebola a declansat o mobilizare la nivel international, cauzand pana in prezent 1350 de decese, exista si alte amenintari pentru sanatate la nivel global. Malaria, holera sau tuberculoza continua sa faca mii de victime.

Bolile cu risc major la nivel global

Malaria

Malaria ramane una din bolile care continua sa cauzezeĀ  sute de decese in toata lumea. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), malaria afecteaza 207 milioane de persoane. La fiecare 30 de secunde, un copil moare de malarie. Doar in 2012, 627.000 de persoane au murit din cauza malariei.

Febra Dengue

Febra Dengue este transmisa prin tantarii Aedes Aegypti. In fiecare an, peste 50 de milioane de persoane sunt infectati cu febra Dengue, conform elmundo.es.

Aceasta boala se manifesta prin dureri puternice musculare si de articulatii.

Holera

Conform datelor OMS, malaria cauzeaza in fiecare an peste 100.000 de decese, aproximativ cinci milioane de persoane fiind diagnosticate cu aceasta boala in fiecare an.

Daca nu este tratata la timp, malaria poate cauza rapid decesul bolnavului.

Tuberculoza

Tuberucolza provoaca in fiecare an 1,7 milioane de persoane. 95% dintre cele noua milioane de persoane diagnosticate cu tuberculoza anual sunt din tarile sarace.

Tot mai multe victime ale tuberculozei rezistente la medicamente determina ca boala sa fie o ingrijorare a autoritatilor la nivel mondial.

Pneumonia

Conform datelor UNICEF, 1, 1 milioane de copii sub cinci ani au murit in 2012. Specialistii atrag atentia ca pneumonia este o boala extrem de periculoasa pentru copiii cu varsta sub cinci ani.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.