Afectiuni cu risc in consumul de suc de fructe

14/01/2014

Afectiuni cu risc in consumul de suc de fructe

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/afectiuni-cu-risc-in-consumul-de-suc-de-fructe/

fructe-suc-de-fructeChiar daca o dieta bogata in fructe si legume este una dintre principalele recomandari ale specialistilor, atunci cand vine vorba de sucul de fructe medicii nu mai sunt atat de deschisi in a-l recomanda. Principalul argument al acestora este nivelul de zahar pe care il contin si care il elimina astfel din necesarul zilnic de fructe.

Sucul de fructe nu echivaleaza cu un fruct

Daca stilul de viata sanatos include, in majoritatea sfaturilor de nutritie date de specialisti, cinci portii de fructe si legume pe zi, specialistii nu pun semnul de echivalare intre sucul de fructe si fructele consumate fara procesare.

Specialistii de la prestigioasa universitate Oxford considera ca anumite sucuri de portocale contin o cantitate ridicata de zahar, ceea ce ar trebui sa le elimine din categoria alimentelor sanatoase pe care o persoana trebuie sa le consume zilnic.

Concluzia categorica a acestor experti este ca: “sucul de fructe nu este acelasi lucru cu un fruct”, a precizat profesorul Susan Jebb, de la Universitatea Oxford.

Diferenta intre sucul de fructe si fructele naturale

Specialistii atrag atentia asupra principalului beneficiu al fructelor intregi fata de cele din sucul de fructe.

Fructele consumate in stare naturala sunt o sursa esentiala de fibre. In acelasi timp, sunt si foarte hranitoare, reducand nevoia de a manca in surplus. In acest fel, se poate evita obezitatea corelata cu alte afectiuni, precum bolile cardiovasculare.

In acelasi timp, fructele intregi au un nivel de zahar mai scazut decat sucul de fructe. Se considera ca o portocala intreaga are doua lingurite de zahar, in timp ce un pahar mare de suc de portocale contine cinci lingurite de zahar.

Astfel expertii considera ca medicii trebuie sa le recomande pacientilor fructele si nu sucul de fructe, pentru a preveni afectiunile cauzate de riscul unui consum prea mare de zahar, precum obezitatea, hipertensiunea, bolile cardiace, diabetul de tip II.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: