Activitatea fizica – tratament impotriva recidivei cancerului?

15/07/2013

Activitatea fizica – tratament impotriva recidivei cancerului?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/activitatea-fizica-tratament-impotriva-recidivei-cancerului/

Activitatea fizica - tratament impotriva recidivei canceruluiLa Institutul Currie, un grup de foste paciente cu cancer la san fac gimnastica sub indrumarea unui instructor de specialitate, Siel Bleu. “Inainte, cand pacientii spuneau “sunt obosit” li se raspundea: e normal, e de la chimioterapie, odihniti-va. Acum li se spune “odihniti-va, dar continuati sa practicati si o activitate fizica””, mentioneaza dr. Laurel Copel.

Beneficiile pe care le au activitatile fizice pentru o stare buna de sanatate sunt metionate acum de specialisti si in cazul pacientilor care au avut cancer. Dr. Laurel Copel, medic oncolog la Curie, mentioneaza ca gimnastica poate sa fie un mijloc de reducere a posibilitatii de recidiva a cancerului. Exercitiile fizice trebuie sa fie insotite de o alimentatie corecta.

 

Exercitii fizice recomandate de specialistii francezi

La Institutul Gustave Roussy, un important centru anticancer din regiunea pariziana, pacientilor li se recomanda cursuri de karate in cadrul Asociatiei de specialitate Cami, fondata de cancerologul si karateka Thierry Bouillet.

La Spitalul Ambroise Par din Marsilia, sudul Frantei, exista programul Kapa destinat persoanelor tratate de cancer colorectal, program creat de dr. Yves Rinaldi.

Institutul National Francez pentru cancer, Inca, precizeaza ca activitatea fizica ajuta la diminuarea riscului de cancer de colon, de san dupa menopauza si de endometru.

Beneficiile principale ale sportului, conform Institutului National Francez pentru cancer, sunt: disparitia grasimii, o imbunatatire a circulatiei hormonale, accelerarea tranzitului intestinal in cazul cancerelor colorectale.

Dr. Jean Pierre Lotz, seful serviciului de oncologie medicala de la Spitalul Tenon din Paris, care isi invita fostii pacienti la un centru de scufundari propriu, a sublinita beneficiile activitatii sportive pentru pacienti: “Experienta este formidabila, pacientii se familiarizeaza cu profesorul si nu mai vorbesc de boala lor”.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: