Stiri medicale

Actioneaza acum, salveaza o viata

Data ultimei actualizari: 18/04/2013

Fundatia Romana a Inimii si Societatea Romana de Cardiologie au lansat o noua campanie  privind importanta actionarii rapide prin apelarea numarului  de urgenta 112. Noua campanie, Actioneaza acum, salveaza o viata isi propune reducerea mortalitatii si a posibilelor complicatii cauzate de infarctul miocradic acut, precum si incurajarea publicului larg de a actiona corect pentru salvarea vietii lor si a celor din jur.

Conform specialistilor,  una din problemele cele mai intalnite in tratamentul infarctului miocardic acut este intarzierea apelului la numarul de urgenta 112 in momentul in care apar primele simptome ale infarctului. “Aceasta noua campanie are drept scop ameliorarea recunoasterii primelor simptome ale infarctului de catre publicul larg, pentru a reduce pe cat posibil timpul pana la primirea tratamentului corect. Cand discutam despre infarct, fiecare secunda conteaza”, a declarat dl  dr. Dan Deleanu.

Populatia trebuie sa inteleaga importanta apelului de urgenta la 112 in cazul unui infarct miocardic acut, pentru ca personalul medical sa evalueze de urgenta starea pacientului si acesta sa fie transferat la centrul medical cel mai potrivit, pentru a putea primi tratamentul adecvat.

 Campania Actioneaza acum, salveaza o viata  este concentrata pe patru  pasi simpli si foarte importanti:

•recunoaste primelor simptome ale infarctului

•actioneaza rapid

•suna la 112

•primeste tratament.

 

La dispozitia populatiei  sta si  site-ul  www.atentie-infarct.ro.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.