Stiri medicale

Absolventii de medicina aleg Medicina de Familie

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

Conform raportului OMS Evaluarea structurii si furnizarii asistentei primare in Romania – Un proiect pe baza de sondaj, lansat in cadrul Conferintei Nationale de Medicina Familiei, aproape un sfert dintre absolventii de medicina au ales sa se specializeze in Medicina de Familie.

Raportul arata ca o parte semnificativa a absolventilor de medicina aleg programul de rezidentiat in Medicina de familie, durata acestuia fiind doar de trei ani. Astfel, specialistii OMS conluzioneaza ca in Romania, nu exista deficit de medici de familie. Proiectul a fost lansat in Romania in 2009 si implementat in 2010, in cadrul Acordului bienal de colaborare 2010-2011 incheiat intre Biroul Regional OMS pentru Europa si Ministerul Sanatatii din Romania, un acord care stabileste domeniile principale de activitate in care vor colabora cele doua parti.

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.