Stiri medicale

A fost infiintata Alianta Pacientilor Cronici din Romania

Data ultimei actualizari: 15/04/2013

Cinci organizatii de pacienti cu boli cronice s-au reunit si au pus bazele Aliantei Pacientilor Cronici din Romania (APCR), care reprezinta peste 3,5 milioane de persoane in suferinta.

Asociatia reuneste Fundatia Speranta Diabeticilor, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania, Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania, Federatia Asociatiilor Bolnavilor din Cancer din Romania, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune.

“Este momentul sa ne mobilizam si sa aratam celor care au crezut ca ne pot inlatura printr-un gest simplu ca putem sa ne organizam, astfel incat sa cerem cu toata puterea dreptul la viata. Cu totii ne lovim de indiferenta si cinismul autoritatilor, care nu de putine ori adopta masuri absurde, ce contravin intereselor pacientilor. In contextul actual al sistemului de sanatate, APCR isi propune ca obiectiv imediat remedierea acestei situatii, impreuna cu factorii implicati, la nivel central si local”, a explicat Cezar Irimia, presedintele APCR.

Cu exceptia Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune, membri fondatori ai APCR s-au regrupat dupa ce au decis, cu doua luni in urma, sa nu mai faca parte din COPAC.

Autor: Claudia Spridon

2 comentarii

  • Palici Silvian spune:

    Am 2 infarturi cu 2 stenduri, am hepatita B ,hipotiroida vreau sa stiu daca pot sa ma inscriu in APCR.Sunt pensionar cu 530 roni pe luna Astept raspuns cat se poate de repede.

  • Duinea Mihail spune:

    Doresc sa stiu daca bolnavii cu afectiuni cronice neurologice pot sa faca parte din APCR. La ce telefon va putem contacta? Care este adresa APCR din Bucuresti?

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.