Stiri medicale

7 aprilie 2012, Ziua Mondiala a Sanatatii

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

Celebrata in fiecare an pe 7 aprilie, Ziua Mondiala a Sanatatii aduce in atentia intregii lumi problemele majore de sanatate publica.Tema din acest an este sanatatea si imbatranirea. Recomandarile transmise populatiei cu aceasta ocazie au fost: mentinerea tensiunii arteriale in limite normale, prevenirea diabetului zaharat, renuntarea la fumat, prevenirea si detectarea precoce a cancerului, scaderea valorii colesterolului, mentinerea in stare buna a oaselor si articulatiilor, participarea la viata sociala, precum si mentinerea in stare buna a sanatatii mintale.

Ministerul Sanatatii din Romania a desfasurat campanii de informare a populatiei, a organizat intalniri cu pensionarii si a distribuit materiale privind promovarea unui stil de viata sanatos.

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.