Stiri medicale

50% din persoanele cu hepatita C nu stiu ca au boala

Data ultimei actualizari: 18/06/2014

cancer-de-col-uterinHepatita C este in continuare o afectiune care ameninta sanatatea populatiei, chiar daca in perioada 1999-2009 s-a observat o scadere a cazurilor de hepatita C. Aceasta reducere semnificativa a fost posibila prin implementarea riguroasa a masurilor de screening in cazul donarii de sange si a transplantului de organe, conform Centers for Disease Control and Preventin (CDC).

3,9 milioane de persoane au hepatita C doar in Statele Unite

Infectia cu hepatita C este in Statele Unite cea mai frecventa infectie cronica transmisa in timpul sarcinii.

50% din persoanele care au hepatita C nu stiu insa ca au aceasta afectiune, fara a urma astfel nici un tratament.

Cel mai mare risc de a se imbolnavi de hepatita C il are personalul medical care intra in contact cu bolnavii cu hepatita C, alaturi de persoanele care consuma droguri sau persoanele din penitenciare.

Riscul ca mama sa transmita fatului virusul hepatitei C este crescut in cazul in care aceasta ia virusul inainte de a ramane insarcinata sau in timpul sarcinii.

Pacientele insarcinate care au hepatita C au nevoie de monitorizare regulata in ceea ce priveste afectarea ficatului prin infectia cu virusul hepatitei C.

Romania se situeaza pe locul 25 in Europa in tratamentul hepatitei C

Conform Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului, doar 4,1 % din bolnavii cu hepatita C beneficiaza de tratament.

Din aceasta cauza Romania ocupa, in 2013, locul 25 din 30 de tari in ceea ce priveste tratarea hepatitei C.

In 2013, cele mai multe cazuri de hepatita B si C in Romania erau inregistrate in Caracal, Tulcea, Constanta si Corabia.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.