2766 posturi din sistemul sanitar vor fi deblocate in a doua jumatate a lunii august

18/07/2012

2766 posturi din sistemul sanitar vor fi deblocate in a doua jumatate a lunii august

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/2766-posturi-din-sistemul-sanitar-vor-fi-deblocate-in-a-doua-jumatate-a-lunii-august/

Ministerul Sanatatii a supus spre dezbatere proiectul de Hotarare de Guvern privind  ocuparea posturilor vacantate dupa data de 01.01.2012 de personal de specialitate medico-sanitar,  auxiliar sanitar si personal de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare din unitatile sanitare din reteaua Ministerului Sanatatii si unitatile sanitare al caror management a fost transferat la autoritatile administratiei publice locale.

Este vorba de posturile care s-au vacantat dupa data de 01 ianuarie 2012, astfel incat ocuparea acestora nu determina un impact financiar suplimentar deoarece sunt bugetate si cheltuielile de personal aferente sunt prevazute in bugetele de venituri si cheltuieli aprobate, a declarat ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi.La nivel national vor fi deblocate 2766 de posturi, urmand ca din acestea 507 sa fie repartizate medicilor, 1218  asistentilor medicali, iar 928  pentru personalul auxiliary(infirmieri, ambulantieri, brancardieri etc).

Proiectul de lege umareste diminuarea deficitului de personal in sistemul sanitar, situatie care persista deja de prea mult timp.Tot  in primavara acestui an, Ministerul Sanatatii a mai deblocat 500 de posturi in sistemul sanitar atat in unitatile din reteaua proprie, cat si in cele care sunt administrate de autoritatile locale. Pentru aceste posturi, concursurile de angajare sunt in curs de desfasurare.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: