17 molecule noi au fost aprobate in tratamentul bolilor rare

02/07/2014

17 molecule noi au fost aprobate in tratamentul bolilor rare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/17-molecule-noi-au-fost-aprobate-tratamentul-bolilor-rare/

poza ministerul sanatatiiNicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a precizat ca a fost finalizat cadrul legislativ pentru actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite cu 17 molecule noi orfane, dintre care noua sunt pentru tratamentul afectiunilor oncologice. Ministrul a mai adaugat ca lista de medicamente compensate este actualizata in premiera dupa sapte ani.

Pacientii cu boli rare pot beneficia de tratamente noi

Cele 17 molecule noi incluse in lista de medicamente compensate si gratuite sunt destinate pacientilor care sufera de boli precum cancer, leucemie, epilepsie, boli endocrine, boli neurologice degenerative.

Documentul semnat de ministrul Sanatatii, si anume Ordinul privind modificarea si completarea anexei nr.1 la Ordinul ministrului sanatatii publice si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 1.301/500/2008, aproba protocoalele terapeutice de prescriere a celor 17 molecule noi introduse pe lista de medicamente compensate.

Cele 17 protocoale terapeutice prevad metodologiile si criteriile de includere si excludere din tratamente, medicii care pot prescrie aceste noi tratamente si indicatii referitoare la cele 17 molecule noi.

Protocoalele prevad monitorizarea terapeutica a tratamentului

Protocoalele terapeutice realizate de comisiile de specialitate din ministerul Sanatatii prevad monitorizarea terapeutica a tratamentului, modificarea dozelor cauzata de reactiile alergice si raspunsul la tratament.

Initierea terapiei, criteriile de intrerupere si de reluarea a tratamentului sunt de asemenea prevazute in protocoalele medicale.
Pentru mai multe informatii despre diagnosticarea si tratamentul in bolile rare, consultati cursul EMC online pe platforma FormareMedicala, Bolile lizozomale in practica MF.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: