1200 de posturi din sanatate ar putea fi deblocate

25/11/2013

1200 de posturi din sanatate ar putea fi deblocate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/1200-de-posturi-din-sanatate-ar-putea-fi-deblocate/

poza ministerul sanatatiiAproximativ 1200 de posturi din sistemul sanitar ar putea fi deblocate, conform declaratiilor ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Reprezentantii Minsiterului Sanatatii se vor intalni luni dupa-amiaza pentru inceperea negocierii contractului colectiv de munca la nivel de sector.

Contractul colectiv de munca la nivel de sector – o revendicare principala a sindicatelor

Reprezentantii ministerului Sanatatii si cei ai ministerului Finantelor se vor intruni luni dupa-amiaza pentru a incepe discutiile in privinta contractului colectiv de munca.

“Se intampla acest lucru dupa aproape cinci ani. Este o perioada in care nu a mai existat contract de munca la nivel de sector si este principala revendicare a organizatiilor sindicale si cred ca, din punctul meu de vedere, este cea care pune bazele parteneriatului increderii si cu atat mai mult a eliminarii oricaror alte forme de protest, inclusiv greva. Daca este sa respectam strict prevederile legale”, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

Memorandum pentru deblocarea a 1500 de posturi

Prim-vicepresedintele Sanitas, Marius Sepi, a precizat ca exista sustinere din partea ministerului Sanatatii pentru memorandumul de deblocare a unui numar de 1500 de posturi din sistemul sanitar.

Ministrul Sanatatii a afirmat ca exista posibilitatea ca aproximativ 1200 de posturi sa fie deblocate in urma memorandumului.

“Exista deschidere pentru sustinerea memorandumului pentru deblocarea a unui numar de 1500 de posturi in sistemul sanitar pentru ca avem mare nevoie de acestea. Faptul ca dansul (n.r. – ministrul Sanatatii) s-a implicat pentru partea de Directie de sanatate Publica in conditiile in care nu se asigura locuri de munca pentru colegii pe care ii reprezentam in Directia de Sanatate Publica este un punct pe care ar putea sa-l bifam, iar pentru restul solicitarilor suntem in continuare deschisi la dialog”, a precizat Marius Sepi.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: