“10 pasi spre o cariera medicala de succes”

17/07/2015

“10 pasi spre o cariera medicala de succes”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/10-pasi-spre-o-cariera-medicala-de-succes/

studiu3Peste 150 de studenti de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) “Carol Davila” Bucuresti vor fi pregatiti la Spitalul Elias sa-si aleaga specializarea.

Pe parcursul proiectului “10 pasi spre o cariera medicala de succes”, fiecare cursant va primi si o subventie de practica de 900 de lei.

Studentii din anii II, III, IV si V vor parcurge stagii multidisciplinare in cadrul a opt clinici cu specialitati medicale diferite (Obstretica-Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie Generala, ORL, Cardiologie, ATI, Oncologie si Medicina de recuperare) si vor urma cursuri de legislatie medicala si de comunicare si vor beneficia de consiliere si orientare profesionala.

“Ne dorim ca studentii sa isi descopere aptitudinile si sa aleaga o specialitate care li se potriveste. De aceea am construit acest proiect, pentru a le permite o evaluare comparativa a practicii medicale in cateva specialitati diferite, inclusiv din perspectiva comunicarii cu pacientul, a respectarii legislatiei medicale si a drepturilor pacientilor. Dorim sa le aratam studentilor ca pentru a fi un medic performant este necesara compatibilitatea dintre profilul personal si caracteristicile practice medicale in specialitatea aleasa”, a declarat dr. Simona Vladareanu, managerul proiectului “10 pasi spre o cariera medicala de succes”.

Proiectul realizat de catre Spitalul Universitar de Urgenta Elias in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, are o valoare de aproximativ 1,8 milioane lei si va fi derulat pe o perioada de 6 luni (iulie-decembrie 2015).

La randul ei, directorul medical al Spitalului Elias Dana Safta a spus ca

Pentru a ajunge un medic bun este nevoie de practica, de un model, iar Romania are medici care pot fi model, spune si Dana Safta, directorul medical al Spitalului Elias.

“Spitalul Elias are tot ceea ce trebuie pentru a putea forma tineri. Ne bucura faptul ca numarul tinerilor care vor sa acceada la medicina este tot mai mare. Ne dorim ca tot mai multi sa ramana sa lucreze in spitalele din Romania”, a mai adaugat ea, citta si de gandul.info.

Obiectivul proiectului este cresterea ocupabilitatilor absolventilor facultatilor de medicina prin dezvoltarea abilitatilor profesionale ale studentilor in domeniu si prin corelarea programelor de studii cu programele de invatare practica in spitale din Romania.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: