Stiri medicale

1 din 68 de copii are autism

Data ultimei actualizari: 29/08/2014

copii-cu-astmCentrul pentru Preventia si Controlul Bolilor (CDC) arata intr-un nou raport ca media copiilor cu autism a crescut din 2008, cand 1 copil din 88 era diagnosticat cu autism. In studiul de fata se precizeaza ca 1 din 68 de copii are acum autism.

Media copiilor cu autism a crescut cu 30%

Specialistii explica cresterea mediei copiilor diagnosticati cu autism prin faptul ca parintii sunt mai bine informati si ajung mai repede cu copiii la un control.

Recunoasterea semnelor autismului de catre parinti face posibila diagnosticarea din timp a autismului si inceperea terapiei.

Chiar si asa, specialistii nu au ajuns inca la un consens daca factorii genetici, biologici sau de mediu sunt cei care cauzeaza autism.

Autismul afecteaza de 5 ori mai multi baieti decat fete

Ceea ce ramane neschimbat si in acest studiu este faptul ca baietii sunt mai predispusi sa fie efectati de autism fata de fete.

Neschimbat ramane si faptul ca diagnosticarea celor mai multi copii vine abia la varsta de patru ani, chiar daca varsta de doi ani este ideala pentru inceperea terapiei si recuperarea copilului.

44% dintre copii au fost evaluati pentru semne ale tulburarilor comportamentale abia la varsta de 3 ani.

46% dintre copiii diagnosticati cu autism au un coeficient de inteligenta peste 85.

Foarte important este faptul ca 80% dintre copiii diagnosticati cu autism participanti la studiu primesc terapie si au primit un diagnostic din partea unui specialist.

20% dintre copii insa, desi au semne de autism, nu au fost diagnosticati inca si nici nu urmeaza o terapie.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.